ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντιγήρανση και ομορφιά με "όχημα" την διατροφή

05 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Ελεύθερες ρίζες, μείωση κολλαγόνου, έντονη εκφραστικότητα, ηλιακή ακτινοβολία, μείωση των οιστρογόνων, καυσαέρια, άγχος... Οι εχθροί της ομορφιάς μας είναι πολλοί και ετερόκλητοι με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε από πού να προφυλαχτούμε.

Όπως επισημαίνει ο Ο Δρ Gary Kaplan, οστεοπαθητικός και διαιτολόγος αλλά και συγγραφέας του βιβλίου Total Recovery, βάσει των διαθέσιμων ερευνών, η σωστή διατροφή δεν προφυλάσσει μόνο έναντι των νόσων, αλλά καθυστερεί και την γήρανση του οργανισμού. Μια τέτοια αντιγηραντική σε όλα τα επίπεδα διατροφή έχει ως εξής:

-Κατανάλωση τουλάχιστον 25 γραμμαρίων φυτικών ινών ημερησίως από λαχανικά και φρούτα. 

-Κατανάλωση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο αλλά και κρεμμύδια και σκόρδα. που θεωρείται ότι έχουν φυσική αντιβιοτική δράση. 

-Μόνο 10% κορεσμένα λίπη στην καθημερινή διατροφή. Δηλαδή λίγο κρέας, άπαχο και όχι υπερβολικά ψημένο.

-Τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την φλεγμονή και σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου χρόνιων νόσων. Να τρώμε δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια καρπούς όπως είναι ο λιναρόσπορος και τα καρύδια.

- Ταυτόχρονα λέμε όχι στα επεξεργασμένα τρόφιμα, στα αλμυρά και τις κονσέρβες. 

-Και αντί ζάχαρης τρώμε κατά προτίμηση ποικιλία φρούτων ώριμων που είναι αρκετά γλυκά ή αποξηραμένα. 


Σχετικά Άρθρα