ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ είναι μια μορφή μέτριας άσκησης

18 September 2024, 18:00

images

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, η σεξουαλική δραστηριότητα αντιστοιχεί με μέτρια σωματική δραστηριότητα, όπως είναι και το γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα με τα πόδια δύο ορόφων. 

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει την καρδιαγγειακή και τη νεροενδοκρινολογική απάντηση του οργανισμού στο σεξ, με τις περισσότερες να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει όλα τα συστήματα και τις λειτουργίες του οργανισμού αποτελώντας μάλιστα και μέτρια άσκηση.

Μελέτες που συμπεριέλαβαν εξετάσεις σε νεαρούς άνδρες που ήταν νιόπαντροι και είχαν καθημερινές επαφές με τις συζύγους τους, έδειξε ότι ο οργανισμός τους αντιδρούσε όπως συνομηλίκων τους που πήγαιναν καθημερινά στο γυμναστήριο για μισή ώρα μέτρια γυμναστική. Τόσο ο καρδιακός ρυθμός όσο και η αρτηριακή πίεση είχαν τις αναμενόμενες διακυμάνσεις που κάνουν καλό στον άνθρωπο. Σε αυτό συντελεί τόσο η διαδικασία της σεξουαλικής επαφής όσο και ο οργασμός. κι αυτό έχει την ίδια επίδραση σε άνδρες και γυναίκες. 

Όλες οι μελέτες μάλιστα συμφωνούν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα παρέχει τα οφέλη της αν γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα επί τουλάχιστον 10-15 λεπτά κάθε φορά και με την προϋπόθεση ότι καταλήγει σε οργασμό και για τους δύο συντρόφους. Αλλιώς, ωφελεί μόνον τον έναν...

Όπως και να έχει, το σεξ προάγει την υγεία και την ευεξία, μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία, φέρνει κοντά το ζευγάρι, βοηθάει το σώμα να παραμείνει σε καλή φυσική κατάσταση και δημιουργεί τις συνθήκες για καλύτερη, πιο απολαυστική ζωή. Όλα αυτά βέβαια για να συμβούν, πρέπει να έχει καταφέρει το ζευγάρι να επικοινωνεί σε πολλαπλό επίπεδο και το σεξ να συμπληρώνει την ευτυχία και των δύο.

Σχετικά Άρθρα