ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο τα σεξουαλικά προβλήματα της εμμηνόπαυσης

26 Ιουλίου 2024, 18:00

images

Όσο η γυναίκα έχει έμμηνο ρύση, ο κόλπος της είναι ελαστικός και με πιο παχιά επιφάνεια (ενδοθήλιο) ενώ και τα υγρά στην περιοχή είναι περισσότερα. Κατά την εμμηνόπαυση όμως, ο κολπικός ιστός λεπταίνει και οι γυναίκες συχνά παρουσιάζουν έλλειψη ελαστικότητας του κόλπου, με αποτέλεσμα τον πόνο κατά την επαφή. Εκτός από φαρμακευτικά προϊόντα, ενέσεις με υαλουρονικό και ειδικά λέιζερ, υπάρχουν και κάποιες ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν...

Η άσκηση που βοηθά τις γυναίκες να επιμηκύνουν τη σεξουαλική τους νεότητα, εντάσσεται στις γνωστές ασκήσεις Kegel που σκοπό τους έχουν την τόνωση του πυελικού εδάφους μετά από τοκετούς για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων αλλά και για να συσφίξει ο κόλπος και πάλι μετά την ταλαιπωρία του τοκετού. 

Για να το κατανοήσετε πώς ακριβώς πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις αυτές, δοκιμάστε να σταματήσετε και να ξανά ξεκινήσετε την ούρησή σας. Οι μύες που χρησιμοποιείτε για να το κάνετε αυτή την διεργασία, είναι οι ίδιοι που πρέπει να γυμνάσετε ενώ κάθεστε ή είστε ξαπλωμένες. Προσπαθείτε να κάνετε αυτές τις κινήσεις των μυών όποτε μπορείτε π.χ. ενώ κάθεστε, ενώ εργάζεστε, ενώ κάνετε οικοιακές εργασίες. 

Όσο πιο συχνά κάνετε τις κινήσεις αυτές μέσα στην ημέρα και όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τόσο δημιουργείται τις συνθήκες για καλή αιμάτωση, σύσφιξη και τελικά ανανέωση του κόλπου που έχει υποστεί τις επιπτώσεις από την έλλειψη οιστρογόνων.

Αν δεν καταφέρνετε να επιτύχετε μόνες τις κατάλληλες κινήσεις, ζητήστε τη συμβουλή μίας μαίας η οποία μπορεί να σάς καθοδηγήσει με ασφάλεια και επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα