ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζέστη και υγρασία; Κάντε yoga!

25 Οκτωβρίου 2023, 16:00

images

Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης που δημοσιεύεται στο Journal of Clinical Psychiatry, η αύξηση της θερμοκρασίας κατά την άσκηση, μπορεί να μάς κάνει καλό στην ψυχολογία.

Τα άτομα που δοκίμασαν τη μέθοδο, έκαναν 90λεπτες συνεδρίες γιόγκα όπου αυξανόταν η θερμοκρασία μέχρι και 40 βαθμούς κελσίου. Μετά από δύο 10 συνεδρίες, η ομάδα της γιόγκα κατέγραψε μεγαλύτερη μείωση των καταθλιπτικών εκδηλώσεων, βάσει των σκορ στην κλίμακα IDS-CR (Inventory of Depressive Symptomatology). 

Οι επιστήμονες τώρα δηλώνουν ότι με τη μέθοδο αυτή παρατηρείται: 

- 50% μεγαλύτερη υποχώρηση των συμπτωμάτων για το 59,3% της ομάδας που δοκίμασε τη μέθοδο.

- 44% των συμμετεχόντων παρουσίασε ύφεση κάθε ψυχικής διαταραχής.

Βεβαιώνουν επίσης ότι τα αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα, ήταν εμφανή ακόμα και σε συμμετέχοντες που έλαβαν τη μισή διάρκεια των προπονήσεων με αυτό το τύπο γιόγκα, δηλαδή μία φορά την εβδομάδα.

Η επικεφαλής της μελέτης Δρ Maren Nyer από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ σημειώνει: «Οι παρεμβάσεις με βάση τη γιόγκα και τη θερμότητα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να τροποποιήσουν τη θεραπεία σε ασθενείς με κατάθλιψη, προσφέροντας μια μη φαρμακολογική προσέγγιση με παραπάνω σωματικά οφέλη. 

Επί του παρόντος κάνουμε κι άλλες μελέτες με στόχο να προσδιορίσουμε τη συμβολή των επιμέρους στοιχείων στα κλινικά αποτελέσματα που έχουμε παρατηρήσει σε ό,τι αφορά την κατάθλιψη».

Σχετικά Άρθρα