ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νοστιμιά και θρέψη ενώ νηστεύουμε

20 Μαρτίου 2022, 09:00

images

Οι γαρίδες συνδυάζουν νοστιμιά με ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου και είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης.

Τα 120 γραμμάρια γαρίδας περιέχουν 25 γραμμάρια πρωτεΐνης κι αυτό σημαίνει ότι μια κανονική μερίδα αποτελεί μια πολύ θρεπτική επιλογή που βοηθά -ειδικά όταν νηστεύουμε- να τρώμε σωστά και διαιτητικά. 

Πρόσφατες μελέτες ωστόσο, έδειξαν ότι η χοληστερόλη δεν είναι το μοναδικό λιπαρό συστατικό που περιέχουν οι γαρίδες αλλά υπάρχουν και άλλα (όπως η βρασικαστερόλη) των οποίων η κατανάλωση σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα "κακής" χοληστερόλης. Μια μερίδα 120 γραμμαρίων βρασμένες γαρίδες μάς δίδουν 220 mg χοληστερόλης. Μπορούμε και πρέπει να τις καταναλώνουμε δηλαδή αλλά όχι σε υπερβολικές ποσότητες και όχι συνδυαστικά με άλλα ζωικά λιπαρά και τηγανητά εδέσματα.

Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια προϊόντος

Θερμίδες: 100 Kcal.

Πρωτεΐνες: 20 γρ.

Λιπαρά: 2 γρ.

Χοληστερίνη: 190 mg.

Ασβέστιο: 40 mg.

Σίδηρος: 3 mg.

Σχετικά Άρθρα