ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλικά προβλήματα στον άνδρα- Και η διατροφή συμμετέχει

25 Ιουλίου 2024, 18:00

images

Νέα μελέτη συνδέει τη διατροφή και τη διάρκεια της στύσης στον άνδρα, με όσους καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας να βρίσκονται σε χειρότερη θέση... Οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις φοιτητές που αθλούνταν τακτικά να φορέσουν το ειδικό "δαχτυλίδι πέους" που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να κάνουν διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης για δύο βράδια, προκειμένου να καταγράψουν τις στύσεις τους.

Το πρώτο βράδυ, οι συμμετέχοντες έφαγαν ένα μπουρίτο με κρέας, ενώ το δεύτερο έφαγαν ένα παρόμοιο γεύμα αλλά με χορτοφαγικό περιεχόμενο. Η ανάλυση των δεδομένων που λήφθηκαν από τα δαχτυλίδια πέους, αποκάλυψε ότι η στύση των ανδρών διήρκησε περισσότερο το δεύτερο βράδυ, όταν δηλαδή έφαγαν το χορτοφαγικό μπουρίτο.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν σε αυτή τη μελέτη να υποδείξουν τον λόγο που εξηγεί την ύπαρξη αυτής της συσχέτισης, με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει ασαφής. Επιπλέον, το δείγμα των τριών ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη, ήταν πολύ μικρό, γι' αυτό και οι ερευνητές τονίζουν ότι εκτενέστερες μελέτες είναι απαραίτητες για την επαλήθευση αυτών των ευρημάτων.

Θεωρούν όμως τη μελέτη αυτή καθοριστική καθώς αφορούσε νέους και υγιείς άνδρες, για τους οποίους δεν θα περίμενε κάποιος να έχουν προβλήματα στύσης ανάλογα με τη διατροφή τους.

Πάντως, όλο και πιο πολλές έρευνες συσχετίζουν τη διατροφή με την ικανότητα και τη διάρκεια της στύσης, προκαλώντας ανησυχία σε μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού που βλέπει τις σεξουαλικές του επιδόσεις να μειώνονται όχι μόνο από το άγχος της σημερινής ζωής αλλά και από άλλους λόγους...

Σχετικά Άρθρα