ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το τρέξιμο βοηθάει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας

24 September 2024, 10:00

images

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της άσκησης, και ιδίως του τρεξίματος, για την υγεία. Δύο Βρετανοί, ο Lawrence Harris και ο David Whitney μιλούν στο The Guardian σχετικά με τις θετικές συνέπειες του τζόκινγκ, όταν γίνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Lawrence Harris, από το Carmarthen της Ουαλίας αναφέρει σχετικά με την εμπειρία του από το καθημερινό τρέξιμο:

«Όπως ο Tom Vickery, Βρετανός δρομέας, βρίσκομαι επίσης στη μέση ενός σερί τρεξίματος σχεδόν 9 ετών. Και εγώ έχω βγει για ένα σύντομο τζόκινγκ μετά από μια δύσκολη μέρα ποδηλασίας ή ξύπνησα στις 5 το πρωί για τρέξιμο γιατί δεν θα είχα άλλη ευκαιρία εκείνη τη μέρα. Δεν το βλέπω διαφορετικά από το να βουρτσίζω τα δόντια μου ή να στρώνω το κρεβάτι μου. Είναι μία υγιεινή συνήθεια που μου προσφέρει κάτι θετικό κάθε μέρα. Ο αδερφός μου, από την άλλη, πιστεύει ότι έχω καταστρέψει την εικόνα που έχω για το τρέξιμο, κάνοντας το υποχρεωτικό. Διαφωνώ και εξακολουθώ να λαμβάνω τεράστια ευχαρίστηση... Δεν είναι υποχρεωτικό. Είναι επιλογή που κάνω καθημερινά και το σερί μου είναι κάτι που έχω πετύχει μέσω αφοσίωσης και προσπάθειας και για το οποίο είμαι υπερήφανος».

-Ο David Whitney από το Hathersage στο Derbyshire προσθέτει:

«Η αναφορά στον Tom Vickery και στους ασυνήθιστους χρόνους που κάνει για να πετύχει το καθημερινό τρέξιμο των 30 λεπτών, μού θύμισε όταν πήγαμε σε σαφάρι για 2 εβδομάδες και προπονούμουν σκληρά για τον μαραθώνιο του Λονδίνου.

Τελειοποίησα την τέχνη του επί τόπου τρεξίματος στη βεράντα του καταφυγίου μας όσο ήμασταν στο σαφάρι για ώρες αδιάκοπα αντί να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία μου να έρθω σε επαφή με την άγρια ζωή. Εξακολουθώ να κάνω 5 χιλιόμετρα κάθε μέρα 8 χρόνια μετά, τρέχοντας επιτόπου, όπως έκανα στο πλοίο cross-Channel την περασμένη εβδομάδα».

Πολλές μελέτες παγκοσμίως έχουν συνδέσει το καθημερινό τρέξιμο ή το γοργό περπάτημα, με ευεξία και καλύτερη υγεία σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πληθαίνουν τις τελευταίες δεκαετίες οι άνθρωποι που ξεκινούν ή τελειώνουν τη μέρα μας με μερικά χιλιόμετρα...

Σχετικά Άρθρα