ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαραίτητη η οργανωμένη γυμναστική όλων των μυϊκών ομάδων αν θέλουμε αποτελέσματα

22 September 2024, 09:00

images

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Strength and Conditioning Research, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι προπονήσεις που στοχεύουν σε όλες τις μυϊκές ομάδες αντί για μερικές, βοηθούν το σώμα να αναπτύξει τον μυϊκό ιστό του πιο πολύ και δίνουν καλύτερο αισθητικό αλλά και ως προς την υγεία αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, όταν πάμε να γυμναστούμε σε γυμναστήριο, πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή των ειδικών, ώστε να ακολουθούμε ένα πλήρες πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Αν πάλι κάνουμε τζόκινγκ ή τένις ή κολυμπάμε, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να γυμναζόμαστε ολιστικά αλλά πρέπει να εμπλουτίσουμε τις προπονήσεις μας και με μερικά βάρη ή ασκήσεις αντίστασης που πάλι θα μάς δείξει ειδικός.

Διότι ίσως να έχουμε αποτελέσματα αν προσπαθούμε μόνοι μας να χάσουμε μερικά κιλά ή να νιώσουμε λίγη ευεξία αλλά αν προσπαθούμε να αλλάξουμε πραγματικά το σώμα μας και να αποκτήσουμε περισσότερη μυϊκή μάζα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί ...τυχαία και με ερασιτεχνικά τρικ.

Ακόμα και οι νεότεροι εξ ημών, που είναι λογικό να βλέπουν αποτελέσματα από τη γυμναστική τους πιο γρήγορα, είναι σημαντικό να έχουν ζητήσει έστω σε μία προπόνηση τις πολύτιμες συμβουλές ενός πτυχιούχου γυμναστή που μελετώντας την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενους τραυματισμούς και αδυναμίες μας, θα φτιάξει ένα πρόγραμμα εκγύμνασης ασφαλές και αποδοτικό.

Μάλιστα στην περίπτωση αυτή, πρέπει να μιλήσουμε με τον ειδικό για τους στόχους μας καθώς άλλο πρόγραμμα θα φτιάξει για κάποιον που θέλει απλά να δυναμώσει λίγο και να "μαζέψει" το σώμα του, κι άλλο για κάποιον που θέλει να εμφανίσει γράμμωση των μυών.

Σχετικά Άρθρα