Οι συνταγές με αγγούρι γίνονται viral στο TikTok
23 Αυγούστου 2024, 10:00
Οι συνταγές με αγγούρια γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στο TikTok. Στην πραγματικότητα, οι συνταγές σαλάτας με αγγούρι έχουν κερδίσει δημοτικότητα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χάρη σε δημιουργούς όπως ο Logan Moffitt, γνωστός στους θαυμαστές ως "The Cucumber King". Το περιεχόμενο του Moffitt έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το να μοιράζεται συνταγές με αγγούρι, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει viral και έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.
Το Healthline μίλησε με διατροφολόγους που λένε ότι επικροτούν τη δημοτικότητα των αγγουριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το συγκεκριμένο λαχανικό, όχι μόνο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, αλλά η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και φυτικές ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και στην υγεία του πεπτικού συστήματος.
Η Tejal Parekh, διαιτολόγος και συνεργάτιδα του The Mesothelioma Center at Asbestos, λέει ότι τα αγγούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες, καθώς αποτελούνται από 95% νερό. «100 γραμμάρια αγγουριού (περίπου 1 φλιτζάνι) έχουν περίπου 15 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ για όσους θέλουν να χάσουν ή να ελέγξουν το βάρος τους». Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά και φυτικές χημικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών όπως ο καρκίνος. «Η κουκουρβιτακίνη είναι μια τέτοια χημική ουσία που δίνει στο αγγούρι αυτή την ελαφρώς πικρή γεύση», λέει η Parekh. «Έχει μελετηθεί καλά και βρέθηκε ότι έχει αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιδιαβητικές ιδιότητες».
Επιπλέον, τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για μια ποικιλία λειτουργιών στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της καλής υγείας των οστών», λέει η Amie Alexander, διαιτολόγος στο Nutri Peak. «Είναι επίσης καλές πηγές βήτα-καροτίνης, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά στην προστασία του οργανισμού από την οξείδωση», συνεχίζει. Η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και νερό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική.
«Τα αγγούρια έχουν μέτρια συμβολή στην πρόσληψη φυτικών ινών και, ως εκ τούτου, στην ευεξία του πεπτικού συστήματος», λέει η Alexander. «Η αύξηση της πρόσληψης αγγουριών θα βοηθήσει επίσης στην ενυδάτωση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό», καταλήγει.
Tags: αγγούρι, διατροφική αξία αγγουριού