ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μαγειρική βοήθησε μία γυναίκα με καρκίνο στις «πιο σκοτεινές μέρες» της

20 Αυγούστου 2024, 10:00

images

Μία γυναίκα δήλωσε ότι η αγάπη της για τη μαγειρική τη βοήθησε να διανύσει τις «πιο σκοτεινές μέρες» της, κατά τις οποίες λάμβανε θεραπεία για καρκίνο του εντέρου. Η Maria Honeker, 47 ετών, από το High Littleton, δήλωσε ότι το να μάθει περισσότερα για το φαγητό και την υγιεινή ζωή, τη βοήθησε να αλλάξει τη νοοτροπία της σχετικά με τη ζωή και το θάνατο και να φροντίσει το σώμα της κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Η ίδια έχει γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής για να βοηθήσει άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν μία σοβαρή ασθένεια να νιώσουν ευτυχισμένοι μέσω της μαγειρικής, προσθέτοντας: «Η μαγειρική έγινε θεραπεία για μένα. Ήταν το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούσα να έχω τον έλεγχο».

Εκτός από τα οφέλη για τη σωματική υγεία, η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου μπορεί να δώσει στους ανθρώπους κάτι θετικό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούν.

Η Honeker προσέθεσε ότι το βιβλίο δεν παρέχει διατροφικές συμβουλές, καθώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει ένας ιατρός, αλλά είπε ότι απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια ολιστική προσέγγιση της υγείας. Αφότου η Honeker διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου 3ου σταδίου το 2017, άρχισε να ερευνά τρόπους για να αισθανθεί καλύτερα και κατέγραψε την εμπειρία της με το φαγητό και τη μαγειρική κατά τη διάρκεια της καταπολέμησης του καρκίνου.

«Όταν διαγιγνώσκεσαι, σκέφτεσαι το θάνατο, αλλά μετά από μερικές μέρες άλλαξα αυτή τη νοοτροπία, σκέφτηκα «όχι, δεν θα πάω πουθενά, θα μείνω εδώ, θα ζήσω». Με βοήθησε πραγματικά σε μερικές από τις πιο σκοτεινές μέρες». Η Honeker τελικά έγραψε το βιβλίο - «Eat Naturally - A Cancer Survivor's Cookbook».

Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) αναφέρει ότι η λήψη μέτρων για την καλή διατροφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου μπορεί να δώσει στους ανθρώπους μια αίσθηση ελέγχου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να:

Ενισχύσετε την ανοσία.

Βελτιώσετε τη συνολική υγεία και την αίσθηση ευεξίας.

Βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειας και να μειώσετε την κούραση.

Επιταχύνετε την ανάρρωση μετά τη θεραπεία.

Βελτιώσετε τον ύπνο.

Διαχειριστείτε ορισμένες από τις παρενέργειες της θεραπείας.

Μειώσετε τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου.



Σχετικά Άρθρα