Η δίαιτα του μέλλοντος θα είναι αυστηρά εξατομικευμένη
09 Ιανουαρίου 2020, 09:05
Στο μέλλον το διαιτολόγιο που θα καλούμαστε να τηρήσουμε, θα έχει δημιουργηθεί μετά από ακριβείς μετρήσεις συσκευών τις οποίες θα αφοράμε επάνω μας και θα καταγράφουν κάθε ανάγκη του οργανισμού μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Δρ Morgaine Gaye που δημοσίευσε σχετικό άρθρο στην Independent.
Ειδικοί βιομετρητές θα αναλύουν την αναπνοή, τον ιδρώτα και άλλα βιολογικά υλικά μας και θα εντοπίζουν -για παράδειγμα- ποια βιταμίνη μας λείπει και σε ποια ποσότητα. Θα καθορίζουν επίσης με ακρίβεια πόσες θερμίδες χρειαζόμαστε για την ζωή που κάνουμε, και ποια θρεπτικά συστατικά χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε μία νόσο ή για να προλαμβάνουμε ασθένειες στις οποίες έχουμε προδιάθεση. Τα δεδομένα θα φτάνουν στα χέρια του έμπειρου γιατρού ή διαιτολόγου και θα μας δίνει ένα διαιτολόγιο το οποίο θα αντικατοπτρίζει τις ακριβείς ανάγκες μας.
"Στο μέλλον τα διαιτολόγια θα είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του καθενός αφού πρώτα έχει αναλυθεί το DNA και το μικροβίωμά μας. Θα μας καλύπτουν όλες τις προσωπικές ανάγκες και θα αφορούν μόνο εμάς και κανέναν άλλον", δήλωσε η Δρ Gaye που είναι διατροφολόγος αλλά δηλώνει food futurologist, δηλαδή ειδική στην εξέλιξη της τροφής...
Η ειδικός προβλέπει πάντως και κάτι εξαιρετικά θετικό: Ότι λόγω της ανάγκης μας να τρώμε εξειδικευμένες τροφές, θα επιστρέψουμε στην παλαιά συνήθεια της προετοιμασίας φαγητού για όλη την οικογένεια και θα τρώμε συγκεκριμένες ώρες όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι. Βέβαια, ίσως να τρώμε διαφορετικό φαγητό ο καθένας, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...