ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στηρίζουν προσπάθειες ΠΑΣΥΔΙΚΕ στο ζήτημα των ποιοτικών κριτηρίων

26 Ιουνίου 2024, 10:48

images

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Εγγεγραμμένων Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Ακτινοθεραπευτών (ΠΣΕΤΑΑ) ανακοίνωσε την πλήρη ταύτισή του με τις θέσεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΚΕ.) αναφορικά με τις ορθές εφαρμογές ποιοτικών κριτηρίων που δεν θα οδηγήσουν τα διαγνωστικά κέντρα σε κατάρρευση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, μετά από πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του με τον ΠΑΣΥΔΙΚΕ, διαπιστώθηκε ότι οι ανησυχίες και οι προτάσεις τους ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις δικές τους απόψεις και θέσεις.

Συγκεκριμένα, εξηγούν, «αναγνωρίζουμε την ανάγκη για διατήρηση υψηλής ποιότητας στις διαγνωστικές εξετάσεις, ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της βιωσιμότητας των διαγνωστικών κέντρων και της ασφάλειας των ασθενών».

Ο ΠΣΕΤΑΑ τονίζει ότι η ποιότητα των διαγνωστικών εξετάσεων και η ασφάλεια των ασθενών είναι και θα παραμείνει ο κύριος στόχος τους.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι τα ποιοτικά κριτήρια που θα εφαρμοστούν θα είναι πραγματικά και ουσιαστικά, και δεν θα αποτελούν προπέτασμα για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων που απειλούν την βιωσιμότητα των διαγνωστικών κέντρων», υπογραμμίζουν.

Προσθέτουν ότι η προσπάθειά τους αποσκοπεί στην ανάγκη για σωστή μελέτη και συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για την εισαγωγή αληθινών και ουσιαστικών ποιοτικών κριτηρίων στις διαγνωστικές εξετάσεις.

«Καλούμε άμεσα όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς σε γόνιμο, εποικοδομητικό και διαρκή διάλογο με στόχο τη συναινετική διαμόρφωση και εφαρμογή ρεαλιστικών, επιστημονικά τεκμηριωμένων και οικονομικά βιώσιμων ποιοτικών κριτηρίων», προσθέτουν.

Κριτήρια τα οποία θα διασφαλίζουν με απόλυτη συνέπεια την υψηλή ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών, χωρίς ταυτόχρονα να υπονομεύουν την οικονομική βιωσιμότητα και προοπτική του ευαίσθητου αυτού κλάδου της ιατρικής.

«Επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε καμία εξέλιξη που θα υπονομεύσει τους αξιοπρεπείς όρους εργασίας και τις κατοχυρωμένες επαγγελματικές αρμοδιότητες των μελών μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωσή μας ώστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος της δημόσιας υγείας», καταλήγουν.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα