ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το αλκοόλ επιδεινώνει τις εξάψεις των γυναικών σε εμμηνόπαυση

03 Αυγούστου 2024, 09:00

images

Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και η αφυδάτωση μπορεί να εντείνει τις εξάψεις που βιώνουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μάλιστα, η αφυδάτωση αυτή είναι πιο έντονη λόγω της αυξημένης εφίδρωσης. Η κατανάλωση αλκοόλ λοιπόν, μπορεί να κάνει τη ζωή των μεγαλύτερων γυναικών πιο δύσκολη το καλοκαίρι...

Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτός ο μηχανισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικός, δεδομένου ότι το σώμα ήδη προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπημένη θερμοκρασία παρά τις εξωτερικές υψηλές θερμοκρασίες.

Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού, είναι συχνά η επιδείνωση των εξάψεων, που μπορεί να συνοδεύονται από έντονη εφίδρωση, αίσθημα δυσφορίας και αυξημένη κόπωση. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινή ζωή, κάνοντας τις κοινωνικές δραστηριότητες, τη δουλειά και τον ύπνο πιο δύσκολα.

Επιπροσθέτως, το πολύ αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, καθώς οι εξάψεις συχνά διαταράσσουν τον ύπνο τους. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Obstetrics & Gynecology, ανέφερε ότι οι γυναίκες που απέφευγαν το αλκοόλ είχαν λιγότερες και ηπιότερες εξάψεις. Αυτό υποδεικνύει ότι η μείωση ή η εξάλειψη της κατανάλωσης αλκοόλ, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών στην εμμηνόπαυση.

Σχετικά Άρθρα