ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνει τη δική της συμβουλή για την αντιμετώπιση του καρκίνου

06 Φεβρουαρίου 2025, 18:00

images

Η Kate Middleton δημοσίευσε πρόσφατα στα social media την πίστη της στη θεραπευτική δύναμη της φύσης και της τεχνικής του forest bathing. Η ιαπωνική αυτή τεχνική, χρησιμοποιεί τους περιπάτους μέσα σε δάσος, ως "όπλο" για να συνδεθεί ο ασθενής με τη φύση και να ενισχύσει την ψυχική και σωματική του υγεία.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram, τη δείχνει να στέκεται πάνω από ένα πεσμένο δέντρο, σε ένα ομιχλώδες δάσος. Η ανάρτηση περιέχει και μία δεύτερη φωτογραφία, με εμπνευσμένο απόσπασμα, υπογεγραμμένο από την ίδια την Κate, το οποίο λέει: «Μην ξεχνάτε να φροντίζετε όλα όσα είναι πέρα από την ασθένεια». Αυτή η ανάρτηση επανέφερε το ενδιαφέρον για το forest bathing και τις ευεργετικές του επιδράσεις για την υγεία, ειδικά σε σχέση με τον καρκίνο.

Το «forest bathing», ή «shinrin-yoku» όπως είναι γνωστό στην Ιαπωνία, δεν είναι απλά μία βόλτα στο δάσος καθώς ενθαρρύνει το ήρεμο περπάτημα μέσα στη φύση, με στόχο να απορροφήσουμε πλήρως τις μυρωδιές, τους ήχους, τα χρώματα και τις υφές του δάσους. 

Η Kate είναι γνωστή για την αγάπη της για τη φύση. Πριν από την ανακοίνωση της διάγνωσης της με καρκίνο, είχε ήδη εκφράσει αυτή της την αγάπη χρησιμοποιώντας το forest bathing ως έμπνευση για τον σχεδιασμό ενός κήπου για το Chelsea Flower Show το 2019. Ο κήπος είχε θέμα την «Επιστροφή στη φύση» και είχε σχεδιαστεί για να αναδείξει τα οφέλη της φύσης στην υγεία του ανθρώπου.

Σχετικά με αυτή την εμπειρία, η Kate είχε δηλώσει: «Πιστεύω ότι το να περνάμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους όταν είμαστε μικροί μπορεί να παίξει ρόλο στο να τεθούν τα θεμέλια για να γίνουν τα παιδιά ευτυχισμένοι, υγιείς ενήλικες». Μάλιστα, η ίδια υπερασπίστηκε την πρακτική του «forest bathing», δηλώνοντας ότι η επαφή με τη φύση έχει θετική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία.

Να σημειώσουμε ότι έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Nippon στο Tokyo υποδεικνύει ότι το «λουτρό» στο δάσος μπορεί να έχει άμεση επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικότερα στα κύτταρα που προστατεύουν τους ιστούς από ιούς και τον σχηματισμό όγκων. Οι ασθενείς παρουσίασαν σημαντική αύξηση στη δραστηριότητα αυτών των κυττάρων κατά την εβδομάδα μετά την επίσκεψη στο δάσος, με τα θετικά αποτελέσματα να διαρκούν για έναν μήνα μετά.


Σχετικά Άρθρα