ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η παρακαταθήκη της Δρ Ρουθ στην επιστήμη της Σεξολογίας

16 Ιουλίου 2024, 18:00

images

Πέθανε προ ημερών σε ηλικία 96 ετών η Δρ Ρουθ Γουεστχάιμερ, η μικροκαμωμένη Αμερικανίδα σεξολόγος που έγινε διάσημη στις ΗΠΑ και την Ευρώπη από τις τηλεοπτικές εκπομπές της στις οποίες μίλαγε ανοιχτά και απλά για την ανάγκη να κάνουμε συχνότερα σεξ και όχι μόνο...

Οι πιο γνωστές συμβουλές της Δρ. Ρουθ αφορούσαν:

Την τέχνη του φιλιού: Οι αισθήσεις που προκαλούνται από τα φιλιά, μπορεί να είναι τόσο καλές, τόσο έντονες, που μερικοί άνθρωποι μπορούν να φιλιούνται επί ώρες.

Το σεξ στο πρώτο ραντεβού: Το σεξ δεν είναι παιχνίδι. Το σεξ είναι μια σοβαρή πράξη που πρέπει να μοιράζονται υπεύθυνοι ενήλικες. Το να ενδίδετε στον πειρασμό να κάνετε σεξ πριν γνωριστείτε πραγματικά, μπορεί να οδηγήσει μόνο σε προβλήματα, όπως το να κολλήσετε μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. 

Να γνωρίζουμε τι χρειάζεται ο σύντροφός μας: Το σεξ δεν είναι μια εγωιστική πράξη. Το γεγονός ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να νιώσει τον οργασμό σας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μοιραστεί την απόλαυσή σας ή εσείς τη δική του. Αν θέλετε να έχετε τους πιο δυνατούς οργασμούς, τότε πρέπει να συνεργαστείτε και να δώσετε όσο περισσότερο από τον εαυτό σας μπορείτε ο ένας στον άλλον.

Πείτε "όχι" στη ρουτίνα: Τις πρώτες φορές που θα κάνετε σεξ με κάποιον, θα νιώσετε έναν ενθουσιασμό. Αλλά μετά από λίγο καιρό, αυτό το καινούργιο αρχίζει να φθείρεται. Η ρουτίνα φέρνει τη φθορά.

Δεν υπάρχει τέλειος εραστής, ούτε τέλεια ερωμένη: Όλοι πρέπει να εξασκηθούν και να δουλέψουν για να γίνουν καλοί εραστές. Όποια προβλήματα κι αν έχετε, είτε πρόκειται για σημαντικά που σας εμποδίζουν να απολαμβάνετε το σεξ συνολικά, είτε για δευτερεύοντα που σας εμποδίζουν να φτάσετε στο αποκορύφωμα της σεξουαλικής σας απόδοσης, μην τα αγνοείτε.

Το άγγιγμα είναι σημαντικό: Η ανάγκη να σας αγγίζουν είναι κοινή για όλους. Πρέπει να γίνουμε όλοι πιο εκδηλωτικοί με το ταίρι μας και να το αγγίζουμε τρυφερά με κάθε ευκαιρία.

Ικανοποιήστε τον σύντροφό σας ακόμη και αν δεν έχετε όρεξη για σεξ: Αυτό δεν το παραδέχονται πολλοί, σεξολόγοι και μη, αλλά η Δρ Ρουθ ήταν κάθετη. Κάθε άνθρωπος δεν έχει πάντα την ίδια όρεξη για σεξ, οπότε κανένα ζευγάρι δεν είναι απόλυτα ταιριαστό. Το ένα άτομο θέλει πάντα περισσότερο σεξ από το άλλο. Και καθώς περνούν τα χρόνια, οι ρόλοι αυτοί μπορεί ακόμη και να αλλάξουν, και στη συνέχεια να αλλάξουν πάλι. Ας δείχνουμε κατανόηση και φροντίδα ο ένας στον άλλον.

Σχετικά Άρθρα