ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Γερουσία της Αυστραλίας άνοιξε συζήτηση για την εμμηνόπαυση

10 Οκτωβρίου 2024, 18:00

images

Οι γυναίκες απογοητεύονται όλο και περισσότερο από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αναπαραγωγική άδεια, σύμφωνα με έρευνα της Γερουσίας στην Αυστραλία που εξετάζει το ζήτημα της εμμηνόπαυσης. Η διακομματική επιτροπή, κάλεσε τους φοιτητές ιατρικής να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο σε ό,τι αφορά την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση. Μετά από σχεδόν 1 χρόνο ακροάσεων, η ομάδα καλεί επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει την αναπαραγωγική άδεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από άτομα όλων των φύλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποφέρουν από έντονα συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Εάν εφαρμοστεί, οι άνδρες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν την άδεια για να κάνουν βαζεκτομή ή να παρακολουθήσουν τον προγεννητικό υπέρηχο της συντρόφου τους.

Η γερουσιαστής των Πρασίνων, Larissa Waters, είπε ότι οι Εργατικοί πρέπει να απαντήσουν στην έρευνα έγκαιρα και σημείωσε ότι, για άλλες έρευνες για την υγεία των γυναικών, όπως η έρευνα για την αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, δεν είχαν ακόμη καμία απάντηση από την κυβέρνηση, περισσότερο από 1 χρόνο μετά την κατάθεση.

Απευθυνόμενη στη Γερουσία, η γερουσιαστής Waters έδωσε έμφαση στην έκκληση της ομάδας προς την κυβέρνηση για δράση, ώστε να άρει τις ελλείψεις της εμμηνοπαυσιακής ορμονοθεραπείας (MHT) - παλαιότερα γνωστή ως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης - η οποία είναι συχνά δαπανηρή.

Η γερουσιαστής Maria Kovacic υποστήριξε την έκκληση προς την κυβέρνηση να εξετάσει την αναπαραγωγική άδεια, δηλώνοντας ότι η ευελιξία στο χώρο εργασίας, είναι το κλειδί.

«Η συντριπτική πλειονότητα των στοιχείων που υποβλήθηκαν, επεσήμαναν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από την άδεια εμμηνόπαυσης».

Η ίδια είπε ότι γυναίκες από όλη τη Γερουσία, ανεξαρτήτως κόμματος, έχουν συσπειρωθεί για να καλέσουν την κυβέρνηση να προβεί σε αλλαγές άμεσα.

«Πολλές φορές υπάρχουν διαφορετικές ατζέντες που σημαίνει ότι δεν προσφέρουμε τα αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη και δεν πιστεύω ότι αυτή η έρευνα ήταν μία από αυτές, πιστεύω ότι εργαστήκαμε καλή τη πίστη για να προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις Αυστραλές».

Σχετικά Άρθρα