ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απεικόνιση του οργασμού μέσω τεχνητής νοημοσύνης- Πρωτόγνωρες, θεαματικές εικόνες

20 September 2024, 18:00

images

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα μπορούσε να μοιάζει οπτικά ένας οργασμός; Πλέον δεν χρειάζεται να απορείτε, καθώς οι εταιρείες παγκόσμιοι ηγέτες σε ό,τι αφορά τη σεξουαλικά gudgets, Lovehoney και Womanizer, δημιούργησαν οπτικές αναπαραστάσεις σεξουαλικών κορυφώσεων, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. 

Όπως φαίνεται από τις σχετικές εικόνες, υπάρχουν διαφορετικές μορφές απόλαυσης μεταξύ των φύλων. «Κύμα» -σύντομες, επαναλαμβανόμενες συσπάσεις. «Ηφαίστειο», οργασμός που προκαλείται από την αύξηση της τάσης του πυελικού εδάφους. «Χιονοστιβάδα» ή ο «απόλυτος οργασμός» που ισοδυναμεί με τις ισχυρότερες συσπάσεις του πυελικού εδάφους.

Για τη διεξαγωγή του πειράματος, οι Lovehoney και Womanizer μελέτησαν 5 γυναίκες και 5 άνδρες ενώ αυνανίζονταν, χρησιμοποιώντας τα σεξουαλικά τους παιχνίδια. Αισθητήρες ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) τοποθετήθηκαν στο σώμα τους για τη συλλογή καρδιακών, αναπνευστικών και μυϊκών δεδομένων.

Στη συνέχεια, οι εταιρείες συνεργάστηκαν με τη μηχανική λογισμικού Vika Shcherbak και την προγραμματίστρια Nusha (Noam Rubin) για να «δώσουν ζωή» στους οργασμούς. Έτσι, οπτικοποιήθηκαν τα δεδομένα του οργασμού με τη χρήση JavaScript και της εικόνας που προέκυψε για να προκύψουν οι 10 μοναδικές εικόνες οργασμού που έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Lovehoney σημείωσε ότι «οι τρέχουσες ερμηνείες του οργασμού, είναι εντελώς σεξιστικές και ξεπερασμένες: στα άτομα που ταυτίζονται ως γυναίκες αντιστοιχούν οργασμοί που μοιάζουν με λουλούδια ή σε σχήμα παραδοσιακού γυναικείου περιγράμματος ή αιδοίου, ενώ στους άνδρες αποδίδονται δυνατοί, θυελλώδεις οργασμοί».

Χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα, η εταιρεία ήλπιζε να «καταρρίψει αυτά τα στερεότυπα και να εξαλείψει πλήρως την ανθρώπινη προκατάληψη».







H Lovehoney συνέχισε δηλώνοντας ότι, παρά την προσπάθεια εξάλειψης των προκαταλήψεων και των έμφυλων στερεότυπων, «η ασυνείδητη προκατάληψη που διατηρεί η τεχνητή νοημοσύνη είναι εμφανής - αποδίδοντας ένα «παραδοσιακό» θηλυκό χρώμα στον γυναικείο οργασμό και ένα πιο σκούρο, ίσως περισσότερο «αντρικό» χρώμα στον ανδρικό οργασμό».

Σχετικά Άρθρα