ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γι' αυτά τα θέματα μαλλώνουν περισσότερο οι οικογένειες σήμερα

02 Οκτωβρίου 2024, 09:00

images

Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε έναν κόσμο που πλέον οι οικογένειες είναι ικανές να αλληλεπιδρούν περισσότερο μέσω της τεχνολογίας παρά διαπροσωπικά, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Πολλοί ακόμα προσπαθούν ακόμη να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αλλά για τι ακριβώς μαλώνουν οι οικογένειες τον 21ο αιώνα; Μία νέα έρευνα σε 593 γονείς με τουλάχιστον 1 παιδί ηλικίας 4 έως 17 ετών, προσφέρει κάποιες ενδείξεις.

Για τα ζευγάρια, η επικοινωνία είναι το κύριο σημείο για να διατηρηθεί μια σχέση. Τα ζευγάρια φαίνονται να συγκρούονται για θέματα όπως η ανατροφή των παιδιών, τα χρήματα και οι δουλειές του σπιτιού.

«Σκεφτείτε πόσο έχουν αλλάξει οι σχέσεις στον κόσμο μας τα τελευταία 50 χρόνια, με τεράστιες πολιτιστικές και τεχνολογικές αλλαγές», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Allen Barton, επίκουρος καθηγητής Aνθρώπινης Aνάπτυξης και Oικογενειακών Sπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

«Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά όλες αυτές τις αλλαγές, τα ζευγάρια εξακολουθούν να φαίνεται να διαφωνούν για τα ίδια πράγματα», προσέθεσε σε ένα δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. «Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις πτυχές για το τι χρειάζεται για να διαρκέσει μια ρομαντική σχέση».

«Αυτές οι πληροφορίες σχετικά με κοινές πηγές διαμάχης μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια και τις οικογένειες να προβλέψουν καλύτερα και να προετοιμαστούν για τη σύγκρουση, και επισημαίνει στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα ότι δεν είναι μόνες σε αυτό που περνάνε», είπε ο Barton.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Journal of Family Issues.

Σχετικά Άρθρα