ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εφαρμογή στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ παππούδων και εγγονιών

24 September 2024, 09:00

images

Όταν ο Eben Pingree έμαθε ότι η μητέρα και ο πεθερός του είχαν διαγνωστεί με Νόσο Αλτσχάιμερ την ίδια περίοδο, σκέφτηκε αμέσως τα τρία μικρά παιδιά του. «Μία από τις αντιδράσεις που είχαμε η γυναίκα μου και εγώ, ήταν να σκεφτούμε αυτή την επιτακτική ανάγκη να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά μας αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά τους όσο εκείνοι είναι ακόμα λειτουργικοί», δήλωσε ο ίδιος.

Έτσι, ο Pingree δημιούργησε τη ψηφιακή πλατφόρμα Kinsome. Τα παιδιά χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να συνδεθούν με την πλατφόρμα, ενώ οι παππούδες λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email ή μηνύματος που τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν με τα εγγόνια τους.

Επιπλέον, ένα ρομπότ ονόματι Kinzey, βοηθά τα παιδιά να συμμετέχουν σε συνομιλίες με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ενώ ο Kinzey προτείνει ερωτήσεις που μπορούν να τους κάνουν για τη ζωή τους. Το ρομπότ προσφέρει επίσης παιχνίδια και δραστηριότητες, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι διαφορετικές γενιές με ελάχιστη γονική επίβλεψη.

«Στο υψηλότερο επίπεδο, ο στόχος είναι να φέρουμε τις 2 γενιές κοντά και να τις βοηθήσουμε να βρουν κοινά ενδιαφέροντα, αλλά και να τους δώσουμε περισσότερα σημεία επαφής για το τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου», είπε ο Pingree.

Επειδή η πλατφόρμα απευθύνεται σε εγγόνια ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών, ο Pingree έδωσε προτεραιότητα στο να κάνει την εφαρμογή διασκεδαστική για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών, χρησιμοποιώντας το gamification και κάνοντας την εφαρμογή πιο άμεση και διαδραστική, ώστε τα παιδιά να θέλουν να στέλνουν γρήγορες ενημερώσεις στους παππούδες τους.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή εστιάζει σε μικρότερα παιδιά, ο μέσος παππούς και γιαγιά είναι συνήθως στα 60 και στα 70 τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χρησιμοποιήσει smartphone για αρκετά χρόνια.

Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί στέλνει μια ενημέρωση, ο παππούς και η γιαγιά λαμβάνουν ένα μήνυμα ή ένα email με αυτό που ονομάζεται Magic Link. Όταν ο παππούς και η γιαγιά κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, ανοίγει μια ιστοσελίδα όπου μπορούν να διαβάσουν την ενημέρωση του παιδιού.

«Έτσι, με ένα κλικ, χωρίς λήψη εφαρμογής και χωρίς κωδικό πρόσβασης, μπορούν να ακούν τη φωνή του εγγονού τους και στη συνέχεια με ένα άλλο κλικ να καταγράφουν την απάντησή τους και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ξεκίνησε το παιδί στην εφαρμογή», κατέληξε ο Pingree.

Σχετικά Άρθρα