ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να περιποιηθoύμε την επιδερμίδα πριν από τον ύπνο

23 Ιουνίου 2024, 08:00

images

Τη νύχτα, ο οργανισμός μας θέτει ως πρωταρχικό του στόχο την αποκατάσταση, ιδίως του δέρματος. Όσο κοιμόμαστε, το δέρμα μας προσπαθεί να καταπολεμήσει τις καταστροφικές επιδράσεις των ακτίνων UV στις οποίες έχουμε εκτεθεί, καθώς κι άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η υιοθέτηση μιας νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο, προκειμένου να διατηρηθεί το δέρμα υγιές και να οδηγηθεί στην πλήρη αποκατάστασή του. 

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός:

Καθαρισμός. Προσπαθήστε να βρείτε ένα καθαριστικό που να περιέχει λίγο λάδι, ώστε να μην αφαιρείτε το δέρμα σας από τα δικά του φυσικά έλαια.

Ενυδάτωσε. Χρησιμοποιήστε ένα mist (όχι toner) που δεν φράζει τους πόρους σας. Οι πόροι σας ξέρουν πώς να κλείνουν μόνοι τους.

Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι χρειαζόμαστε μια διαφορετική ενυδατική κρέμα για την ημέρα και τη νύχτα, αλλά χρειαζόμαστε μια πλούσια κι αποτελεσματική ενυδατική κρέμα. Τα συστατικά της, πρέπει να περιλαμβάνουν βούτυρο και έλαια που λειαίνουν και μαλακώνουν το δέρμα. Χρησιμοποιήστε περισσότερο τη νύχτα για να αντισταθμίσετε τις απώλειες της ημέρας.

Στοχευμένες θεραπείες. Εάν έχετε εμφανίσει πανάδες ή θέλετε να κρατήσετε μακριά τις ρυτίδες, η νύχτα είναι η κατάλληλη ώρα για να τα καταφέρετε. Υπάρχουν μερικά συστατικά που θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των παραπάνω. Αυτά περιλαμβάνουν τη ρετινόλη, τη βιταμίνη C και τα πεπτίδια.

Υγραντήρες. Μπορεί να θέλετε να έχετε έναν υγραντήρα στην κρεβατοκάμαρά σας για να αυξήσετε την υγρασία, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σας όλη τη νύχτα.

Όταν καταλάβετε τη σύνδεση μεταξύ της νυχτερινής σας ρουτίνας και της λάμψης κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα περιποιείστε την επιδερμίδα σας όλο και πιο προσεκτικά και σχολαστικά. Απλώς χρειάζεται λίγη συνέπεια, προκειμένου να επιτύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα