ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως να παραμείνει η γυναίκα υγιής και περιποιημένη μέσα στον καύσωνα

27 Ιουνίου 2024, 16:00

images

Η πρώτη κίνηση όταν ζεσταινόμαστε πολύ, είναι να βγάλουμε ρούχα. Αλλά ίσως θα ήταν σωστότερο να βάλουμε! Με τα κατάλληλα υφάσματα και τις κατάλληλες γραμμές, τα ρούχα μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς μας τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες! Ομοίως, αντί να κόβουμε τα μαλλιά μας για να μην μάς ζεσταίνουν, μπορούμε να τα μακρύνουμε, ώστε να πιάνονται πιο εύκολα ψηλά!

Ο καύσωνας χρειάζεται σωστή διαχείριση από τις γυναίκες που είναι ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν την πολυτέλεια να περνούν τις μέρες τους στην ιδιωτικότητα και τη δροσιά του σπιτιού τους, αλλά ούτε και σε κάποια παραλία. Ειδικά για τις γυναίκες αυτές, αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να δείχνει περιποιημένος και καθαρός στις εξόδους του τις ζεστές ώρες της ημέρας, αξίζει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

-Τα μακριά μαλλιά μπορούν να μαζευτούν πιο εύκολα ψηλά και να δώσουν ένα αποτέλεσμα περιποιημένο αλλά και δροσερό. Αντίθετα, ένα κοντό καρέ μπορεί να φαίνεται δροσερό αλλά χρειάζεται περισσότερη περιποίηση για να είναι καλοχτενισμένο, τόσο στα άτομα με κατσαρά, όσο και στα άτομα με ίσια μαλλιά.

- Τα μαλλιά δεν χρειάζεται να λούζονται κάθε μέρα αν τα έχουμε σηκωμένα σε κότσο, αλογοουρά ή κάποια άλλη χαλαρή κοτσίδα. Παραμένουν με τον τρόπο αυτό πιο καθαρά και χωρίς ιδρώτα και γλυτώνουν την καθημερινή ταλαιπωρία των σαμπουάν και των ειδών styling κατά την πολύμηνη πια παραμονή του καλοκαιριού. Οι δερματολόγοι συστήνουν -εκτός εξαιρέσεων με ειδικά προβλήματα- να μην λουζόμαστε απαραιτήτως κάθε μέρα αλλά 2-4 φορές την εβδομάδα.

- Ωραία τα στράπλες, κοντά μπλουζάκια αλλά δεν παρέχουν μέσα στο μεσημέρι καμία απολύτως προστασία από τον ήλιο και την ζέστη. Τις ώρες αυτές είναι προτιμότερο -και πιο δροσερό- να φοράμε φαρδιά βαμβακερά και λινά ρούχα που αφήνουν τον αέρα να περνά από μέσα και μάς προσφέρουν λίγη δροσιά. Τα μακριά αεράτα φορέματα με φαρδιά μανίκια, τα λινά παντελόνια και τα μακό μπλουζάκια Τsert με μανίκι, οι άνετες oversized ολόσωμες φόρμες, τα λευκά λινά πουκάμισα, προστατεύουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος από την ηλικιακή ακτινοβολία και αφήνουν το δέρμα μας ελεύθερο να αναπνεύσει.

- Σε ό,τι αφορά τα παπούτσια, τα πάνινα και δερμάτινα σε πέδιλο ή τύπου αθλητικό, είναι οι καλύτερες επιλογές καθώς αφήνουν την περιοχή των πελμάτων και την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα πιο δροσερή και χωρίς μύκητες.

- Το καπέλο σε ανοιχτόχρωμο χρώμα και ένα ποιοτικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, θα ολοκληρώσουν την εικόνα ενός περιποιημένου ανθρώπου που προσπαθεί να είναι καλοντυμένος μέσα στις δύσκολες συνθήκες ενός καύσωνα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το δέρμα και το σύνολο της υγείας του.

Σχετικά Άρθρα