ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρούμε το μακιγιάζ;

01 Ιουλίου 2024, 16:00

images

Είτε το δέρμα έχει απλά μία κρέμα ημέρας και λίγο πούδρα, είτε έχει πολλά καλυπτικά και άλλα προϊόντα, το βράδυ πριν πέσει το άτομο για ύπνο, πρέπει να φροντίσει με επιμέλεια να αφαιρέσει όλα αυτά τα προϊόντα και τους ρίπους, τη λιπαρότητα, τη σκόνη που έχει επικαθίσει επάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη "αναπνοή" του δέρματος κατά τη νύχτα, οπότε και επιμελείται με φυσικό τρόπο η αυτο-ανάπλαση.

Όσο για τα προϊόντα καθαρισμού και αφαίρεσης του μακιγιάζ, η διαμάχη είναι παλιά: Κάποιοι συστήνουν να μην χρησιμοποιούμε ποτέ νερό και καθαριστικά προϊόντα που κάνουν σαπουνάδα, και άλλοι επιτρέπουν ή και επιβάλλουν τη χρήση αυτών των προϊόντων, ειδικά για όσους έχουν λιπαρό ή μεικτό δέρμα. 

Τα προϊόντα καθαρισμού της επιδερμίδας του προσώπου πάντως χωρίζονται σε:

-Γαλάκτωμα και λοσιόν.

-Εμποτισμένα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

-Ειδικά γάντια που χρησιμοποιούνται αφού τα βρέξουμε.

- Νερό ντεμακιγιάζ.

- Προϊόντα καθαρισμού του προσώπου που ενεργοποιούνται με νερό και κάνουν σαπουνάδα.

Παρά τις διαφωνίες, σήμερα ακόμα και οι πιο ακραίοι, συμφωνούν ότι η ποιότητα και το είδος της επιδερμίδας, καθορίζουν ποιο προϊόν είναι πιο κατάλληλο για κάθε άνθρωπο. Έτσι, οι νεανικές και λιπαρές επιδερμίδες, συστήνεται να χρησιμοποιούν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν και νερό, ενώ οι πιο ηλικιωμένες και ξηρές, συστήνεται να χρησιμοποιούν πλούσια σε υφή γαλακτώματα.

Τα εμποτισμένα μαντηλάκια μίας χρήσης και τα επαναχρησιμοποιούμενα γάντια, μπορούν να χρησιμοποιούνται σε ταξίδια και φάσεις της ημέρας που δεν έχουμε πρόσβαση σε άλλα προϊόντα. Ενώ το νερό ντεμακιγιάζ είναι κατάλληλο για όλους με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει υπερβολικά πολύ μακιγιάζ στο πρόσωπο και πολλοί ρίποι.

Οι ειδικοί εξάλλου συμφωνούν σε κάτι ακόμα: Με ό,τι κι αν καθαρίσετε την επιδερμίδα του προσώπου, μην ξεχάσετε μετά να βάλετε μία ενυδατική κρέμα ή έναν ορό (serum) κατάλληλο για την ηλικία και την επιδερμίδα σας.

Σχετικά Άρθρα