ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το PRP προσώπου ή την ανάπλαση βαμπίρ

19 Ιουλίου 2024, 18:00

images

Εάν είστε από αυτούς και αυτές ακολουθείτε τις διάφορες τάσεις για την περιποίηση του δέρματος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ακούσει για το PRP προσώπου, μία μη επεμβατική θεραπεία γνωστή και ως «Vampire Facial».

«Το «PRP» μεταφράζεται ως «πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια», το οποίο είναι ένα συστατικό του αίματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην επούλωση πληγών, την τριχόπτωση, την αναζωογόνηση του προσώπου και [την καταπολέμηση] των ούλων», εξηγεί η δερματολόγος Marisa Garshick.

Όπως σημειώθηκε, οι περιποιήσεις προσώπου με PRP μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ποικίλων αισθητικών προβλημάτων, από πληγές και τριχόπτωση μέχρι σημάδια γήρανσης. Η Δρ Garshick αναφέρει ότι οι θεραπείες προσώπου με PRP είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για όποιον θέλει να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.  

Σε γενικές γραμμές, οι παρενέργειες των περιποιήσεων προσώπου PRP είναι ελάχιστες και παροδικές. «Οι πιο συχνές παρενέργειες μετά την περιποίηση προσώπου με PRP περιλαμβάνουν την αναμενόμενη ερυθρότητα, το πρήξιμο που γενικά υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες και ήπιες μώλωπες, οι οποίες μπορεί να χρειαστούν, κατά μέσο όρο, 1 εβδομάδα για να φύγουν», σύμφωνα με τη δερματολόγο Pooja Rambhia.

Οι κίνδυνοι της διαδικασίας, από την άλλη πλευρά, οφείλονται συνήθως σε ακατάλληλες διαδικασίες ελέγχου λοιμώξεων ή σε μη αδειοδοτημένους επαγγελματίες που εκτελούν τη διαδικασία. «Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι κίνδυνοι λοιμώξεων που μεταδίδονται στο αίμα, όπως ο HIV ή η ηπατίτιδα», επισημαίνει η Δρ Rambhia. Επιπλέον, η Δρ Garshick σημειώνει ότι οι ουλές και η υπερμελάγχρωση, αποτελούν επίσης 2 σοβαρούς κινδύνους, οπότε φροντίστε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία που εμπιστεύεστε για να μειώσετε τις πιθανότητες αυτών των δυσμενών επιπτώσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το κόστος, «αυτό μπορεί να αλλάξει σημαντικά ανάλογα με μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εφαρμογής της θεραπείας, της κλινικής στην οποία επισκέπτεστε, ακόμη και της περιοχής», υποδεικνύει η Δρ Rambhia. «Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε το δερματολόγο στην περιοχή σας για μια ενδελεχή αξιολόγηση για να δείτε εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για θεραπεία PRP και να λάβετε μια προσφορά, αν και γενικά το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως 2.000 ευρώ ανά συνεδρία» στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα