ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στους δρόμους 8 μικρά λεωφορεία για ΑμεΑ

21 Μαΐου 2024, 17:59

images

Την αγορά 8 μικρών λεωφορείων για την κάλυψη των αναγκών του υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Μεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών έχει προχωρήσει με την παραγγελία των 8 λεωφορείων, τα οποία διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των ατόμων αυτών.

Τα λεωφορεία διαθέτουν ακόμη ανυψωτική πλατφόρμα για την επιβίβαση και αποβίβαση ΑμεΑ σε τροχοκαθίσματα.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για 3 μικρά λεωφορεία 8 θέσεων επιβατών με δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι 4 τροχοκαθισμάτων, 4 μικρά λεωφορεία 14 θέσεων επιβατών με δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι 4 τροχοκαθισμάτων και ένα μικρό λεωφορείο 9 θέσεων επιβατών και 4 τροχοκαθισμάτων.

Σημειώνεται ότι η αγορά έγινε από το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κατόπιν ανάθεσης, μετά από ανοικτή διαδικασία προσφορών, με το συνολικό κόστος αγοράς στις €728.357,35 και το οποίο αναμένεται να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Σε σχέση με την παράδοση των λεωφορείων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα τρία πρώτα λεωφορεία θα παραδοθούν στους δικαιούχους στις 28 Μαΐου 2024 σε ειδική τελετή, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2024.

Η δράση αυτή, προστίθεται, εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού για αγορά οχημάτων για κάλυψη των αναγκών μεταφορών των διάφορων υπουργείων/τμημάτων και υπηρεσιών του δημοσίου, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση διακίνησης και μεταφορών των ατόμων με αναπηρία.

Σχετικά Άρθρα