ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ερευνητικό εργαστήρι για το γιαούρτι δημιουργείται στη Βουλγαρία

18 Οκτωβρίου 2024, 05:50

images

Μια σύμβαση για τη δημιουργία ενός κοινού ερευνητικού εργαστηρίου παγκόσμιας κλάσης στη Βουλγαρία υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ της κρατικής γαλακτοβιομηχανίας LB Bulgaricum EAD και της ιαπωνικής εταιρείας Meiji, σε επίσημη τελετή παρουσία του Βούλγαρου Υπουργού Οικονομίας και Βιομηχανίας, Πέτκο Νικολόφ, και του Πρέσβη της Ιαπωνίας στη Βουλγαρία, Μιτσιγκάμι Χισάσι.

Κύριος στόχος του εργαστηρίου θα είναι η περαιτέρω διερεύνηση των ευεργετικών συστατικών του βουλγαρικού γιαουρτιού και η αναζήτηση νέων επιστημονικών αποδείξεων για τα υγιεινά χαρακτηριστικά του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της βουλγαρικής κρατικής γαλακτοβιομηχανίας LB Bulgaricum EAD, Ζίβκο Ζίβκοφ, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Meiji, Σιγκερού Τανιγκούτσι, υπέγραψαν 10ετή συμφωνία για στρατηγική συνεργασία και τη δημιουργία του πρώτου κοινού ερευνητικού εργαστηρίου στον τομέα των βακτηρίων γαλακτικού οξέος.

Η συμφωνία προβλέπει κοινές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που θα διεξάγονται από ερευνητικές ομάδες και από τις δύο χώρες στο νέο ερευνητικό κέντρο που θα βρίσκεται στη Σόφια.

Ένα από τα κύρια σημεία στα οποία θα εστιαστεί η έρευνα θα είναι τα βακτηριακά είδη Lactobacilus bulgaricus και Streptococcus thermophilius, τα οποία είναι βουλγαρικής προέλευσης.

Το νέο ερευνητικό κέντρο θα παρέχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας για την ανακάλυψη νέων ωφελειών για την υγεία από τη χρήση του βουλγαρικού γιαουρτιού ως προϊόντος, που αποτελεί εθνικό θησαυρό.

Ο Τανιγκούτσι δήλωσε ότι οι καλύτεροι Ιάπωνες ερευνητές θα σταλούν στη Βουλγαρία.

Σχετικά Άρθρα