ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ΟΦΣΕΑΚ ζητεί αναβάθμιση του νοσοκομείου Αθαλάσσας

30 Ιουνίου 2021, 13:10

images

Η Οργάνωση Φίλων & Συγγενών Εξαρτημένων Ατόμων Κύπρου (ΟΦΣΕΑΚ) με ανακοίνωση της, ζητεί την αναβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας και αναφέρει ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της σημερινής στάσης εργασίας των Ψυχιάτρων.

Σημειώνει ότι ουσιοεξαρτημένοι ασθενείς συχνά εισάγονται για ολιγοήμερη νοσηλεία στο Ψυχιατρείο, λόγω διαταραχής της ψυχικής τους υγείας στο πλαίσιο της κατάχρησης ναρκωτικών.

«Ειδικότερα, παγκοσμίως και στην Κύπρο, περίπου οι μισοί ασθενείς που εισάγονται για πρώτη φορά στο ψυχιατρείο με δικαστικό διάταγμα προσωρινής ασφαλούς υποχρεωτικής νοσηλείας, είναι χρήστες ναρκωτικών με συμπτωματολογία ουσιοεπαγόμενης ψύχωσης», αναφέρει.

Κατά συνέπεια, προσθέτει, «η αναβάθμιση των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας, αλλά και των ειδικών δομών ενδονοσοκομειακής θεραπείας ουσιοεξαρτήσεων του ΟΚΥπΥ, ΘΕΜΕΑ και ΑΝΩΣΗ θα έχουν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στη θεραπεία της ευάλωτης ομάδας των πασχόντων από διαταραχές χρήσης ουσιών».

Η ΟΦΣΕΑΚ αναφέρει ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος πρόληψης και θεραπείας των ουσιοεξαρτήσεων και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η σημερινή στάση εργασίας στο Ψυχιατρείο για την προάσπιση της αξιοπρέπειας των ψυχικά ασθενών.

Καλεί την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου να εργασθεί και να ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις στους καθ` ύλην αρμόδιους και στα εμπλεκόμενα υπουργεία, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση και την καλυτέρευση της ζωής των συνθηκών που βιώνουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης με τις εξαρτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που θα τύχουν νοσηλείας σε τέτοιες δομές.

Σχετικά Άρθρα