ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Celine Dion αποκαλύπτει σκηνή που την καταβάλλει το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου

28 Ιουνίου 2024, 10:00

images

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Celine Dion μοιράστηκε μια ευάλωτη στιγμή της εμπειρίας της με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου σε μια ωμή σκηνή στο νέο ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion». Η ταινία, που κυκλοφόρησε στο Prime Video, δείχνει την 56χρονη Dion, να υποφέρει από ένα σοβαρό σπασμό κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας φυσικοθεραπείας. Ξαπλωμένη, η ερμηνεύτρια παγώνει και αρχίζει να κλαίει από τον πόνο.

Η Dion αποκάλυψε το Δεκέμβριο του 2022 ότι είχε διαγνωστεί με τη σπάνια νευρολογική ασθένεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει επώδυνους σπασμούς και δυσκολία στο περπάτημα. Στο ντοκιμαντέρ, οι θεατές τη βλέπουν να περνάει μια από αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το βίντεο δείχνει ένα φυσιοθεραπευτή να μιλάει στη Dion και να της ζητά να του σφίξει το χέρι αν πονάει. Της δίνει ένα ρινικό σπρέι αφού παρατηρεί ότι η Dion δεν αναπνέει καλά. Αυτός και άλλοι στην αίθουσα, συζητούν αν θα καλέσουν το 911 εάν ξεκινήσει άλλος σπασμός, αλλά η Dion τους καθησυχάζει, λέγοντας: «Είμαι καλά».

Ήταν μια ειλικρινής στιγμή για τη Dion – δεδομένου ότι εκείνη επέμενε να συμπεριληφθεί η στιγμή αυτή στο ντοκιμαντέρ, στο οποίο η Dion αποκαλύπτει ότι ζει με συμπτώματα της πάθησης εδώ και 17 χρόνια.

Η γιατρός της Dion, Δρ. Amanda Piquet, διευθύντρια του προγράμματος αυτοάνοσης νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Anschutz Medical Campus, είπε στο TODAY.com ότι η σκηνή του ντοκιμαντέρ, δείχνει έναν σπασμό που ξεκίνησε από το πόδι της τραγουδίστριας και στη συνέχεια κυρίευσε το σώμα της.

Το ρινικό σπρέι που δόθηκε στην Dion ήταν βενζοδιαζεπίνη, ένα φάρμακο που ανακουφίζει από το άγχος και μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς. Στο ντοκιμαντέρ, η Dion λέει μετά τον σπασμό: «Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε κάνει να νιώθεις τόσο αμήχανα. Λοιπόν, δεν ξέρω πώς να το εκφράσω… σαν να μην έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου».

Η Δρ Jennifer Hankenson, γιατρός στο Yale Medicine που παρακολουθεί ασθενείς με το συγκεκριμένο σύνδρομο, επαίνεσε τη Dion για τη γενναία της απόφαση να μοιραστεί το επεισόδιο με το κοινό. «Η Celine Dion, ούσα τόσο ανοιχτή για το ταξίδι και τις εμπειρίες της, έδωσε φως στο σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετους πόρους για συνεχιζόμενη έρευνα», είπε.

Η ιστορία της Dion μπορεί επίσης να προσφέρει ελπίδα, κατέληξε η Hankenson: «Νομίζω ότι δείχνει επίσης σε άλλους ασθενείς που μπορεί να έχουν σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου ότι δεν είναι όλοι εξασθενημένοι και δεν είναι όλοι ανίκανοι να αναρρώσουν».

Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει, είναι ένα από τα πιο σπάνια στον κόσμο και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να της γίνει σωστή διάγνωση.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:


Σχετικά Άρθρα