ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βρέφη συμμετέχουν σε νέα μελέτη για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών

01 Μαΐου 2024, 07:00

images

Βρέφη στο Merseyside έχουν λάβει μέρος σε νέα μεγάλη μελέτη, με στόχο τη βελτίωση της υγείας των παιδιών. Η μελέτη, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Liverpool, παρακολούθησε 10.000 μωρά που γεννήθηκαν στην περιοχή, από την αρχή της εγκυμοσύνης έως τα πρώτα χρόνια των παιδιών. Ο Oliver ήταν το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης, με τίτλο «Children Growing Up in Liverpool». Ο Hywel παρακολουθούνταν επίσης από τότε που ήταν στην κοιλιά της μητέρας του, ως μέρος του προγράμματος.

Η μελέτη, η οποία ήταν η πρώτη του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 20 χρόνια, ξεκίνησε όταν οι μητέρες ήταν 12 εβδομάδων έγκυος και, με την επιφύλαξη χρηματοδότησης, τα μωρά θα συνεχίσουν να μελετώνται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ανάπτυξη του Oliver και του Hwyel, ελέγχεται τακτικά από γιατρούς όπως η Amy Mahdi, μαία στο Liverpool Women's Hospital και μέρος της ομάδας που ηγείται του έργου.

Η ίδια είπε ότι οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες για τη βιολογική, σωματική και ψυχική υγεία των μωρών για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν στο Liverpool.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η πιθανότητα να αναπτύξετε ασθένειες κατά τη διάρκεια της ζωής σας εάν ζείτε στο Liverpool είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερη από άλλες περιοχές», είπε.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι το έργο θα χρησιμοποιήσει «ερωτηματολόγια και βιολογικά δείγματα» για τη συλλογή δεδομένων, ενώ επίσης «θα ανακαλύψει τι συμβαίνει στις μαμάδες ενώ είναι έγκυες στα μωρά τους».

Είπε ότι θα εξετάσει το τι συμβαίνει στα πρώτα χρόνια ζωής των συμμετεχόντων «για να προσπαθήσουμε να βρούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε συστάσεις για την υγεία των ανθρώπων [και] να βελτιώσουμε την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν στο Liverpool».

Η Nina και η Emilia, μητέρες του Oliver και του Hwyel αντίστοιχα, ανέφεραν ότι ελπίζουν η συμμετοχή των γιων τους στη μελέτη να βοηθήσει και να ωφελήσει τις μελλοντικές γενιές.

«Για ένα μωρό που γεννιέται το 2023, θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια μακροπρόθεσμα οφέλη για τα παιδιά που γεννιούνται στο Liverpool τις επόμενες δεκαετίες», είπε η Emilia. «Και δεν είναι μόνο για το δικό σας παιδί, είναι και για γενιές και γενιές  κατοίκων του Liverpool», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα