ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία για κακή σεξουαλική ζωή

06 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Οι ψυχικές διαταραχές, όπως είναι η κατάθλιψη και η αγχώδης διαταραχή, έχουν συσχετιστεί με μειωμένη ερωτική επιθυμία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, το άγχος της απόδοσης είναι αυτό που εμποδίζει το άτομο να χαρεί τον έρωτα, με το σύνολο αυτών των ψυχογενών προβλημάτων να αποτελούν το 60% των αιτίων για σεξουαλική δυσλειτουργία, σύμφωνα με ειδικούς.

Η πίεση και ο φόβος ότι «δεν θα τα καταφέρει» ο άνδρας, τον ωθεί να αποφεύγει την ερωτική επαφή στέλνοντας λάθος μήνυμα στη σύντροφό του, την οποία σταδιακά απομακρύνει. Οι ειδικοί εξηγούν ότι, παρότι το άγχος της απόδοσης συνήθως χαρακτηρίζει τους νεαρούς άνδρες, σε αρκετές περιπτώσεις, η ανησυχία αυτή κάνει ξανά την εμφάνισή της μετά τα 45, γεγονός που αποδίδεται στο φόβο πολλών ανδρών ότι λόγω ηλικίας, θα χάσουν και τη σεξουαλική τους ικανότητα.

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ερωτική επιθυμία είναι το πόσο άνετα νιώθετε άνετα με το σώμα σας. Οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, μπορεί να επηρεάσει και την λίμπιντο.  Συνήθως οι γυναίκες ανησυχούν για τις αναλογίες τους και το βάρος τους, ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία των περισσότερων ανδρών, ιδιαίτερα των νέων, αφορά το μήκος του πέους.

Σχετικά Άρθρα