ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος της εξεταστικής περιόδου

17 Μαΐου 2024, 10:00

images

Η εξεταστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών. Αν δίνετε εξετάσεις αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να νιώθετε άγχος καθώς προετοιμάζεστε, αναφέρει το The Conversation. Δεν είστε μόνοι: Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας και αυτή είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το άγχος και να διατηρήσετε την ευημερία σας. Η ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών για την αντιμετώπιση του στρες, θα βελτιώσει την ψυχολογική και συναισθηματική σας ευεξία και τελικά θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Ακολουθούν 4 συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

1. Πάρτε μια ανάσα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν βιώνετε άγχος είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα.

Όταν αρχίζετε να αισθάνεστε άγχος, ο καρδιακός σας ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση αυξάνονται, οι παλάμες σας ιδρώνουν. Εάν πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές όταν εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα, μπορείτε να ρυθμίσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και η φυσική εμπειρία του στρες μπορεί να μειωθεί. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να αποφασίσετε πώς να διαχειριστείτε αυτό το άγχος.

2. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Είναι πολύ σημαντικό να θέσετε εφικτούς στόχους, τους οποίους αισθάνεστε ότι μπορείτε να κατακτήσετε χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Σκεφτείτε τι είναι ρεαλιστικά εφικτό στο χρόνο που έχετε και θέστε στόχους που οδηγούν σε σταθερή πρόοδο. Μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη τον χρόνο που οφείλετε να αφιερώσετε στην αυτοφροντίδα και θυμηθείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας για τα επιτεύγματά σας.

3. Κάντε ένα διάλειμμα

Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει προσηλωμένος στο στόχο του για ώρες χωρίς διάλειμμα. Με την πάροδο του χρόνου, η συγκέντρωση μάς κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι και στην πραγματικότητα μειώνει την ικανότητά μας να ολοκληρώσουμε μια δραστηριότητα όπως πρέπει.

Έτσι, τα τακτικά διαλείμματα θα βελτιώσουν πραγματικά τις αποδόσεις και τη συγκέντρωση.

4. Δραστηριοποιηθείτε και βγείτε έξω

Τέλος, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση της ευεξίας και τη μείωση του στρες. Κάντε μια βόλτα, βγείτε για τρέξιμο ή πάρτε μέρος σε ένα άθλημα που σας αρέσει. Σε καμία περίπτωση μην το αποφύγετε επειδή πιστεύετε ότι η μόνη σας προτεραιότητα είναι η εξεταστική.

Σχετικά Άρθρα