ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι τα πολυνουκλεοτίδια, η νέα «φυσική» ενέσιμη θεραπεία

01 Οκτωβρίου 2024, 16:00

images

Σε αντίθεση με τις αντιρυτιδικές ενέσεις και τα fillers, μια μοντέρνα θεραπεία με πολυνουκλεοτίδια, επιδρά σε βαθύτερο επίπεδο για τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της υγείας του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. «Τα πολυνουκλεοτίδια είναι μια φυσική ενέσιμη θεραπεία», αναφέρει ο Δρ Ash Soni, πλαστικός χειρουργός και ιδρυτής της κλινικής The Soni Clinic. Ως βιοδιεγέρτης (ενώσεις που εγχέονται στο βαθύ στρώμα του δέρματος), τα πολυνουκλεοτίδια χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και των ιστών σας σε ένα βαθύτερο, κυτταρικό επίπεδο.

«Τα πολυνουκλεοτίδια προέρχονται συχνά από το DNA του σολομού και χρησιμοποιούνται για να διεγείρουν τα δικά μας κύτταρα να παράγουν μερικά από τα πράγματα που χάνουμε με τη γήρανση», προσθέτει. «Ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, ρυθμίζοντας προς τα πάνω τα ινοβλαστικά κύτταρα (τα οποία χάνουμε με τη γήρανση), βελτιώνουν την αναγέννηση των ιστών και αποκαθιστούν τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Η θεραπεία θα έχει επίσης αντιοξειδωτικά και ενυδατικά οφέλη και συνήθως εφαρμόζεται κάτω από τα μάτια, για το πρόσωπο και το λαιμό και τη γραμμή του σαγονιού.

«Αυτοί οι βιοδιεγέρτες χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη μέσα στο δέρμα και επίσης θα φωτίσουν και θα ενυδατώσουν το δέρμα. Εργάζονται για τη βελτίωση της αναγέννησης των ιστών, την αποκατάσταση του τόνου του δέρματος και τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος», όπως επισημαίνει.

Σε αντίθεση με τα δημοφιλή ενέσιμα, όπως το Botox και τα fillers που μπορεί να βελτιώσουν αισθητικά την εμφάνιση του δέρματός σας σε επιφανειακό επίπεδο, τα πολυνουκλεοτίδια στην πραγματικότητα λειτουργούν με την πάροδο του χρόνου για να αποκαταστήσουν την υγεία και την ποιότητα του δέρματός σας στα κατώτερα στρώματά του.

«Το πλεονέκτημα των πολυνουκλεοτιδίων Ameela (η πιο δημοφιλής θεραπεία) είναι ότι ενισχύουν σημαντικά το κολλαγόνο και την ελαστίνη και βελτιώνουν την ποιότητα και την υγεία του δέρματος, κάτι που θέλουν πολλοί αυτές τις μέρες», σημειώνει η Δρ Soni.

«Έχουμε δει βελτιώσεις στην ερυθρότητα για εκείνους που πάσχουν από ροδόχρου ακμή που δεν θέλουν κανένα χρόνο διακοπής που σχετίζεται με θεραπείες με λέιζερ και φως ή έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα», προσθέτει ο Δρ Awan. «Τα πολυνουκλεοτίδια μπορούν να προσθέσουν όγκο στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, ενθαρρύνοντας το δέρμα να παράγει το δικό του υαλουρονικό οξύ αντί να βασίζεται στο HA από το υλικό πλήρωσης και μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη μελάγχρωση που σχετίζεται με ορισμένες αιτίες των μαύρων κύκλων», σημειώνει.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με τη θεραπεία, μιλήστε με έναν πλαστικό χειρουργό για να σας καθοδηγήσει.

Σχετικά Άρθρα