ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως προετοιμαζόμαστε για μία βλεφαροπλαστική

20 September 2024, 16:00

images

Με τα χρόνια, το δέρμα στο άνω μέρος των βλεφάρων χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να πέφτει προς τα κάτω και σε κάποιες περιπτώσεις να κρύβει μερικώς το μάτι. Ακόμα όμως κι αν είναι ήπια η χαλάρωση, η πτώση του άνω βλεφάρου αλλοιώνει το βλέμμα μας. Κι αυτό σε αρκετούς δεν είναι αποδεκτό, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για βλεφαροπλαστική άνω ή και κάτω βλεφάρου (σακούλες). 

Η επέμβαση σήμερα γίνεται, είτε σε οργανωμένο ιατρείο, είτε σε κλινική παρουσία ή όχι αναισθησιολόγου (με τοπική αναισθησία ή/και μέθη), διαρκεί μισή με μία ώρα και το άτομο φεύγει αμέσως μετά για το σπίτι του όπου είναι καλό να παραμείνει μέχρι να φύγουν τα τυχόν σημάδια (περίπου σε μία εβδομάδα).

Είναι χρήσιμο όμως, πριν από την βλεφαροπλαστική να έχουμε τηρήσει αυστηρά τις οδηγίες προετοιμασίας που σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, Δρ Απόστολο Γαϊτάνη είναι οι ακόλουθες:

-Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία μια εβδομάδα πριν την επέμβαση.

- Εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ενημερώστε το χειρουργό σας ώστε να σας συμβουλέψει για τη συνέχισή της.

- Απαγορεύεται το αλκοόλ 48 ώρες πριν την επέμβαση.

- Απαγορεύεται η λήψη ασπιρίνης, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την επέμβαση. Μπορείτε να πάρετε παρακεταμόλη.

- Εάν είστε καπνιστής, είναι σημαντικό να ελαττώσετε σημαντικά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα να σταματήσετε να καπνίζετε για αρκετές ημέρες πριν και μετά.

- Το πρωί πριν από την επέμβαση, κάνετε ένα μπάνιο το σώμα σας και λούστε τα μαλλιά σας, αλλά μη χρησιμοποιήσετε σπρέι μαλλιών ή άλλα προϊόντα. Μη βάλετε κρέμες στο πρόσωπό σας.

- Κανονίστε από πριν τη μεταφορά σας προς και από το νοσοκομείο. Συνήθως εξέρχεστε μετά από λίγες ώρες.

Σχετικά Άρθρα