ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαγωνιζόμενη Μις Υφήλιος -Κορέα ετών 80

08 Οκτωβρίου 2024, 10:00

images

Γεννημένη σχεδόν μια δεκαετία πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου διαγωνισμού Μις Υφήλιος το 1952, η 80χρονη Choi Soon-hwa μπορεί πλέον να γράψει ιστορία ως η γηραιότερη συμμετέχουσα στο διαγωνισμό μέχρι σήμερα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε ότι έχει προκριθεί για τον τελικό του ετήσιου διαγωνισμού Miss Universe Korea. Η ίδια βρέθηκε με άλλους 31 διαγωνιζόμενες για να διεκδικήσουν το έπαθλο και θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα στον τελικό της Μις Υφήλιος στο Μεξικό τον προσεχή Νοέμβριο.

«Θέλω να ζαλίσω τον κόσμο με ερωτήσεις, όπως «Πώς είναι μια 80χρονη κυρία τόσο υγιής;» Πώς διατήρησε αυτό το σώμα; Ποια είναι η διατροφή που ακόλουθε;» είπε στο CNN πριν από τον διαγωνισμό. «Όταν γερνάς, παχαίνεις… Θέλω λοιπόν να δείξω ότι μπορούμε να ζούμε υγιεινά ακόμα και όταν γερνάμε».

Για δεκαετίες, η διοργάνωση των καλλιστείων Μις Υφήλιος επέβαλε αυστηρούς ηλικιακούς περιορισμούς που περιορίζουν τη συμμετοχή σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 28 ετών. Αλλά από το 2024, εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για εκσυγχρονισμό, το μέτρο του ανώτατου ορίου ηλικίας έχει αρθεί. Πέρυσι, η διοργάνωση ενημέρωσε επίσης τα κριτήρια επιλεξιμότητας για να άρει μια μακροχρόνια απαγόρευση για έγκυες γυναίκες ή μητέρες και περιορισμούς που σχετίζονταν με το γάμο.

Οι διαγωνισμοί Μις Υφήλιος σε εθνικό επίπεδο, ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Φέτος, η 58χρονη Lorraine Peters και η 60χρονη Alejandra Marisa Rodríguez, συμμετείχαν στο Miss Universe Canada και Miss Universe Argentina, αντίστοιχα, αν και καμία δεν προκρίθηκε στον τελικό του Νοεμβρίου.

«Τώρα που ο περιορισμός ηλικίας έχει αρθεί, είπα, «Πρέπει να το δοκιμάσω», είπε η Choi, προσθέτοντας: «Είτε τα καταφέρω είτε όχι, ήμουν αποφασισμένη να προσπαθήσω και να έχω αυτή την ευκαιρία».

Σχετικά Άρθρα