ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορεί η δίαιτα του παγωμένου φαγητού να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

16 Μαΐου 2024, 10:00

images

Η «δίαιτα του πάγου» - ice hack diet- αναφέρεται σε ένα διατροφικό μοτίβο που δίνει έμφαση στην κατανάλωση κρύων φαγητών, προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος. Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης διατροφικής προσέγγισης, προτείνουν ότι αυτή μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού και στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Η δίαιτα ice hack είναι ένα διατροφικό πλάνο απώλειας βάρους που περιλαμβάνει την προσθήκη πάγου ή άλλου κρύου φαγητού και ποτού στη διατροφή ενός ατόμου για να οδηγήσει δυνητικά στην απώλεια βάρους. Η ιδέα του διατροφικού προγράμματος, είναι ότι η κατανάλωση αυτών των τροφών μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία ενός ατόμου, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να του επιτρέψει να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Ο μεταβολισμός αναφέρεται στον ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός χρησιμοποιεί και αποθηκεύει την ενέργεια. Επιταχύνοντας το μεταβολισμό του, ένα άτομο μπορεί να είναι σε θέση να κάψει περισσότερη ενέργεια ή θερμίδες από ό,τι καταναλώνει. Αυτό συμβάλλει στη διευκόλυνση της απώλειας βάρους.

Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν διάφορα προγράμματα διατροφής και διατροφικές στρατηγικές που ενισχύουν το μεταβολισμό. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η έκθεση στο κρύο μπορεί να προσφέρει αυτό το όφελος.

Φυσικά, όχι μόνο απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί εάν η δίαιτα αυτή μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως τα μεμονωμένα αποτελέσματα μπορεί επίσης να διαφέρουν όταν ακολουθηθεί αυτό το διατροφικό πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα