ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μία γυναίκα έχασε 16 κιλά τρώγοντας μόνο σαρδέλες: Οι ειδικοί λένε «όχι» στη μονοφαγία

14 Οκτωβρίου 2024, 09:00

images

Γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ δεν έτρωγε τίποτα εκτός από σαρδέλες για περισσότερο από 3 μήνες - μια δίαιτα που, όπως είπε-, βελτίωσε την υγεία της. Εκτός από το ότι έτρωγε 4 κονσέρβες σαρδέλας την ημέρα, κατανάλωνε επίσης έλαιο MCT. Αυτό το συμπλήρωμα είναι δημοφιλές μεταξύ αθλητών και bodybuilders και χρησιμοποιείται ως γρήγορη πηγή ενέργειας και μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους. Ωστόσο,  η Jane Crummett, από το Mint Hill της Βόρειας Καρολίνας, δεν θεωρεί το διατροφικό της πρότυπο «δίαιτα» ενώ και οι ειδικοί αποθαρρύνουν το κοινό από τις μονοφαγίες.

«Για μένα, μία δίαιτα υπονοεί μια αρχή και ένα τέλος. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου και δεν έχω καμία πρόθεση να επαναφέρω τα φυτά σε αυτόν», είπε πρόσφατα. 

Πριν από αυτή την επιλογή αλλαγής στον τρόπο ζωής της με την αποκλειστική κατανάλωση σαρδέλας, η Crummett ακολουθούσε μια δίαιτα «μηδενικών υδατανθράκων/σαρκοφάγων» — δεν έτρωγε καθόλου υδατάνθρακες. Επίσης, παρέλειψε τα γαλακτοκομικά επειδή «τα βρίσκει φλεγμονώδη».

Η ίδια αποφάσιζε να τερματίσει την αποκλειστική κατανάλωση σαρδέλας στις 30 Σεπτεμβρίου μετά από 135 ημέρες. Ενώ έτρωγε μόνο σαρδέλες, έχασε 16 κιλά μέσα σε 3 μήνες, δήλωσε, και ένιωθε καλύτερα συνολικά.

«Ο πόνος μου έχει υποχωρήσει» και η φλεγμονή της έχει μειωθεί, όπως δήλωσε... Παρά την περιοριστική της διατροφή, η Crummett είπε ότι είναι υγιής και επισκέπτεται τακτικά γιατρό. Σκοπεύει να επαναφέρει άλλα κρέατα στη διατροφή της υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού.

«Ο απώτερος στόχος μου είναι να τρώω σαρδέλες για πρωινό κάθε μέρα με λάδι MCT και να ενσωματώσω το βοδινό, χοιρινό ή/και κοτόπουλο στη διατροφή μου», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ειδικοί διατροφής και γιατροί ζητούν από τον κόσμο να αποφεύγει τις μονοφαγικές δίαιτες καθώς στερούν τον οργανισμό από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Σχετικά Άρθρα