ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί τα άτομα με αλλεργία στα φιστίκια θα πρέπει να αποφεύγουν τη μουστάρδα

24 Οκτωβρίου 2024, 09:00

images

Η αμερικανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) συμβουλεύει τα άτομα με αλλεργία στα φιστίκια, να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών που μπορεί να περιέχουν μουστάρδα, επειδή θα μπορούσαν να εμπεριέχουν φιστίκια. Τα συστατικά μουστάρδας - συμπεριλαμβανομένης της σκόνης μουστάρδας – εντοπίζονται σε διάφορα ντιπ, σάλτσες, σαλάτες και συσκευασμένα σάντουιτς, ανέφερε η FSA.

Η υπηρεσία βρίσκεται σε φάση εντοπισμού των προϊόντων που ενδέχεται να επηρεαστούν, με περίπου 50 να έχουν ήδη ανακληθεί. Οι γονείς των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια, θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουν και να ρωτούν εστιατόρια και καταστήματα για τα τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν μουστάρδα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Λόγω της σοβαρότητας των αλλεργικών αντιδράσεων στα φιστίκια, η FSA υποστηρίζει ότι ακολουθεί μια προληπτική προσέγγιση, έτσι ώστε τα άτομα με αλλεργίες να μπορούν να προστατευθούν.

Η Rebecca Sudworth, διευθύντρια επισιτιστικής πολιτικής στην FSA, δήλωσε: «Όσοι έχουν αλλεργία στα φιστίκια, θα πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν προϊόντα που περιέχουν μουστάρδα ως συστατικό μέχρι να εντοπίσουμε τα μεμονωμένα προϊόντα που επηρεάζονται.

«Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα ενημερώσουμε τους καταναλωτές», προσέθεσε. Σύμφωνα με το πρακτορείο, εάν υπάρχει μουστάρδα σε ένα τρόφιμο, θα πρέπει να αναγράφεται με έντονους χαρακτήρες στη συσκευασία γιατί είναι η ίδια αλλεργιογόνο. Εάν υπάρχει κίνδυνος να εντοπιστούν υπολείμματα μουστάρδας στα τρόφιμα, θα υπάρχει η σχετική ένδειξη «μπορεί να περιέχει μουστάρδα».

Τα φιστίκια είναι μια κοινή αιτία τροφικής αλλεργίας. Θεωρείται ότι η αλλεργία στα φιστίκια επηρεάζει 1 στα 50 παιδιά. Η σχετική αλλεργική αντίδραση εμφανίζεται όταν ο οργανισμός αντιδρά στην πρωτεΐνη που βρίσκεται στα φιστίκια. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως πολύ σοβαρά. Τα πιο κοινά συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας περιλαμβάνουν:

-αίσθημα ζάλης

-φαγούρα στο δέρμα ή εξανθήματα

-πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου και των ματιών

-βήχα, δύσπνοια ή θορυβώδης αναπνοή

-πόνο στην κοιλιά

-διάρροια.

Σχετικά Άρθρα