ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Γεωργίας: Προτεραιότητα η προστασία περιβάλλοντος

30 Οκτωβρίου 2023, 07:08

images

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις προτεραιότητες και βασικότερους στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος, σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης της εκστρατείας Let’s Do It! Cyprus 2023.

Η προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, «προωθείται με άξονα τη διασφάλιση μιας ενοποιημένης πολιτικής και νομοθεσίας, που αποσκοπεί στην αειφόρο αξιοποίηση των αποβλήτων, ανατρέποντας την αντίληψη ότι τα απόβλητα αποτελούν πρόβλημα, και εντάσσοντάς τα και πάλι στον κύκλο, για να αξιοποιηθούν ως πρώτες ύλες, δίνοντας τους ξανά αξία και ζωή».

«Αυτή είναι και η σημασία της πράσινης οικονομίας», υπογράμμισε.

Ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι «οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πολλαπλές και προέρχονται από διάφορες πτυχές, τόσο οικονομικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές, όσο και περιβαλλοντικές».

Ανέφερε ότι μέσα από πρωτοβουλίες, σαν και αυτήν του Let’s Do It Cyprus, «μπορούμε, ξανά, να ελπίζουμε σε ένα καθαρότερο σήμερα, αλλά και σε ένα λαμπρότερο αύριο» και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί «ένα παράθυρο στο φως», αφού, αναδεικνύει, όπως κατέδειξε, «τη σημαντικότητα του εθελοντισμού και ταυτόχρονα την ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο όλοι έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε».

Ο Υπουργός Γεωργίας ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν και ανέλαβαν δράση, μέσα από την εκστρατεία Let’s Do it! Cyprus, και ειδικότερα τα παιδιά, τους μαθητές και νέους.

Τέλος, ο Υπουργός εξέφρασε ευχαριστίες στο Περιβαλλοντικό και Εθελοντικό Δίκτυο Together Cyprus, που έχει αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία από το 2012, με σκοπό, όπως είπε, «την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείρισή του στην Κύπρο».

Σχετικά Άρθρα