ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο ΓεΣΥ το Τμήμα Νωτιομυελικών Κακώσεων ΓΝΛ

12 Ιουλίου 2024, 07:00

images

Μετά από συζητήσεις και διαφωνίες, το Τμήμα Νωτιομυελικών Κακώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εντάσσεται στο ΓεΣΥ, παρέχοντας υπηρεσίες ως κέντρο αποκατάστασης.

Όπως ανέφερε στο YgeiaWatch, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, επιτεύχθηκε σχετική συμφωνία και η παροχή υπηρεσιών ως κέντρο αποκατάστασης ξεκινά από εβδομάδας.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκατάστασης στο ΓεΣΥ αφού παρέχονται συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Ξεκινούν από βδομάδας», επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Το Κέντρο είναι το μοναδικό στην Κύπρο στο οποίο νοσηλεύονται άτομα με κακώσεις/παθήσεις Νωτιαίου Μυελού για πρόγραμμα αποκατάστασης αλλά και για αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων που χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης .

Τα άτομα αυτά με παραπληγία ή τετραπληγία, παρουσιάζουν σοβαρές ιδιαιτερότητες λόγω των επιπλοκών που προκαλούνται από την μυελοπάθεια (νευρογενής κύστη, νευρογενές έντερο, λοιμώξεις ουροποιητικού και αναπνευστικού, βλάβες δέρματος, κ.α.) γι’ αυτό η νοσηλεία σε χώρο ο οποίος εξειδικεύεται για τα προβλήματα αυτά, είναι επιβεβλημένη για την ποιοτική αντιμετώπισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα συζητήθηκε και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2023 και η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ζητούσε δίκαιη αμοιβή στο Κέντρο, για ένταξή του στο ΓεΣΥ.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα