ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει ο Υπουργός Υγείας για συνεδρίαση ΠΟΥ

28 Οκτωβρίου 2024, 15:28

images

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, μεταβαίνει σήμερα στη Δανία, προκειμένου να συμμετέχει στην 74η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη. Στη συνεδρία, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη, από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου, θα εκπροσωπηθούν 53 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία στην Περιφέρεια Ευρώπης του ΠΟΥ, ενώ παράλληλα θα έχει διμερείς συναντήσεις με στόχο τη σύναψη συνεργασιών και την ενδυνάμωση των διεθνών σχέσεων της Κύπρου στον τομέα της υγείας.

Στην Κοπεγχάγη και η Στέλλα Κυριακίδου

Στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου θα συμμετέχει στην 74η σύνοδο Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, μεταβαίνει και η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου. Θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, και για τη βελτίωση της ετοιμότητας για υγειονομικές κρίσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι συζητήσεις στη συνεδρία του ΠΟΥ θα εστιάσουν, ανάμεσα σε άλλα, στη δημιουργία ενός πλαισίου για ενίσχυση, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας στην περιφέρεια Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και στην προσπάθεια βελτίωσης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της υγείας μέσω μιας νέας περιφερειακής στρατηγικής.

Η κ. Κυριακίδου θα μιλήσει, την Τρίτη, ενώπιον Υπουργών Υγείας και αξιωματούχων από τις 53 χώρες που αποτελούν την περιφέρεια Ευρώπης του ΠΟΥ. Στη συνεδρία συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι οργανισμών που συνεργάζονται με τον ΠΟΥ και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Η Επίτροπος θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Αντρί Κλούγκε, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας μεταξύ του διεθνούς οργανισμού και της ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα