ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη φυλακή ο νευροχειρουργός για βαλβίδες εγκεφάλου

16 Ιουλίου 2024, 17:56

images

Τη φυλάκιση νευροχειρουργού για δύο έτη, αποφάσισε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας για απάτη εις βάρος ασθενών του.

 Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά την πώληση μαγνητικής βαλβίδας εγκεφάλου, η οποία αν και παρεχόταν από το νοσοκομείο δωρεάν, ο κατηγορούμενος έπεισε ασθενή του και τους συγγενείς της, να την αγοράσουν έναντι €1.500 από τη σύζυγό του, στο πλαίσιο χειρουεγικής επέμβασης στην οποία θα υποβαλλόταν η παραπονούμενη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, τον περασμένο Ιούνιο όταν κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, την αγορασθείσα βαλβίδα ουδείς την είδε και ουδείς έμαθε γι’ αυτήν στο Νοσοκομείο, ενώ δεν αναφέρθηκε από οποιονδήποτε τρίτο η κατοχή της, δεν χρησιμοποιήθηκε στο χειρουργείο και ούτε ήταν εις γνώση των άλλων γιατρών ότι υπήρχε και δεύτερη εφεδρική βαλβίδα.

Όπως τονίζεται, τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά. 

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο, συντρέχουσες πολύμηνες ποινές φυλάκισης, με τη μεγαλύτερη αυτή των 32 μηνών στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ επέβαλε ποινή 28 μηνών στην κατηγορία της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και 18 μηνών στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην κατηγορούμενη σύζυγο του γιατρού, επιβλήθηκαν πολύμηνες ποινές φυλάκισης σε 3 κατηγορίες, με τη μεγαλύτερη αυτή των 24 μηνών.

Σχετικά Άρθρα