«Σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας» οι καθυστερήσεις στις επιθεωρήσεις υγιεινής τροφίμων
30 Ιουλίου 2024, 18:49
Οι καταναλωτές εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης λόγω καθυστερήσεων στις επιθεωρήσεις υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με έρευνα του BBC.
Η ανάλυση δείχνει ότι ένα στα πέντε εστιατόρια και φαγητά σε πακέτο δεν είχαν δει τους επιθεωρητές τροφίμων για περισσότερα από δύο χρόνια.
Οι ομάδες περιβαλλοντικής υγείας, υποστηρίζουν ότι μια κρίση προσλήψεων και μια εκκρεμότητα από την πανδημία, βρίσκονται πίσω από την τάση.
Το συνδικάτο δημοσίων υπηρεσιών Unison αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας».
Ένας εκπρόσωπος είπε: «Οι επιθεωρήσεις έχουν πλέον καθυστερήσει τόσο πολύ που είναι απολύτως δυνατό για επιχειρήσεις τροφίμων με κακές πρακτικές υγιεινής να λειτουργούν με ελάχιστο φόβο ότι θα συλληφθούν ποτέ».
Τα ευρήματα του BBC έρχονται εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια των τροφίμων μετά το ξέσπασμα του E-coli τον Ιούνιο που συνδέεται με μολυσμένα προϊόντα.
Η Hospitality UK, η οποία αντιπροσωπεύει επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, είπε ότι τα τρία τέταρτα των εστιατορίων κέρδισαν την κορυφαία βαθμολογία υγιεινής στην τελευταία τους επιθεώρηση.
«Παρά τις πιέσεις που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, η ασφάλεια των πελατών μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη», είπε ένας εκπρόσωπος.
Γ.Χ.
Tags: Μολυσμένα τρόφιμα, Τρόφιμα