ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση για καρκίνο του μαστού

05 Οκτωβρίου 2023, 17:25

images

Η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για τη βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όσων πάσχουν από καρκίνο του μαστού και η αυτοεξέταση, τα περιοδικά ιατρικά ραντεβού ελέγχου, το υπερηχογράφημα μαστού και η μαστογραφία είναι απαραίτητα εργαλεία για την καταπολέμησή της, καθώς η πρόληψη σώζει ζωές, ανέφερε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας.

Σε αναφορά στην Ολομέλεια με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού ο κ. Κουλίας είπε ότι πρόκειται για τον πιο συχνά διαγνωσμένο καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως, με εκατομμύρια νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο.

«Είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει σύνορα,  ηλικία, κοινωνική θέση, ακόμα και φύλο και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, με τον αντίκτυπό του εμφανή όχι μόνο στη ζωή του πληγέντος ατόμου, αλλά και στις ζωές της οικογένειάς του», ανέφερε.

Ο Προεδρεύων της Βουλής έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη EUROPA DONNA Κύπρου, που αποτελεί, όπως είπε, την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού στη χώρα μας.

Ανέφερε ότι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού είναι μια ευκαιρία για εμάς να υψώσουμε τις φωνές μας, να δώσουμε ελπίδα και να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στα άτομα που έχουν αντιμετωπίσει ή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια ότι δεν τα ξεχνάμε και ότι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την καταπολέμησή της.

Σχετικά Άρθρα