ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πυρά ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ κατά εργοδοτικών οργανώσεων

02 Ιουλίου 2024, 15:58

images

Πυρά κατά των εργοδοτικών οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, εξαπολύουν οι συντεχνίες των γιατρών ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΚΙ, με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγελλαν, οι οποίες τελικά αναστάλθηκαν μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο συντεχνίες, «όψιμα και επιλεκτικά επιδεικνύεται το ενδιαφέρον σας για την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, αφού ως κοινωνικοί εταίροι υπενθυμίζουμε, συμμετέχετε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ και έχετε εγκρίνει όλες εκείνες τις αποφάσεις που έχουν αφαιρέσει έσοδα από τα δημόσια νοσηλευτήρια, προς όφελος άλλων παρόχων».

«Και τούτο», προσθέτουν, «γιατί αντιμετωπίσατε και δυστυχώς αντιμετωπίζετε τα τελευταία ως τα δεκανίκια για κάθε κενό και για κάθε προβληματική κατάσταση που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ».

«Δήθεν» έγνοια για ασθενείς

«Η αντίδραση σας και η δήθεν έγνοια σας για τους ασθενείς, το μόνο που εξυπηρετεί είναι την προάσπιση των δικών σας συμφερόντων, αφού στοχεύετε στην αφαίρεση από τους εργαζόμενους του δικαιώματος της απεργίας, και δεν απαντάτε για το ποια θα είναι η άμυνα τους για να μην καταστούν έρμαια της εργοδοτικής πλευράς», τονίζουν.

«Αυτούς που τώρα προσπαθείτε να λοιδορήσετε με μοναδικό σκοπό, επαναλαμβάνουμε, την αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους, είναι αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν κράτησαν θερμοπύλες, χωρίς να θέτουν το ατομικό τους συμφέρον υπεράνω του συμφέροντος του συνόλου της χώρας, όπως τώρα εσείς με ιδιαίτερη ευκολία το πράττετε», σημειώνουν.

Την ίδια ώρα, με αυστηρό ύφος καταγγέλλουν « προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης», ότι οι γιατροί δήθεν καταθέτουν απαιτήσεις, το κόστος των οποίων καλείται να πληρώσει η υπόλοιπη κοινωνία μέσω φορολογιών.

«Διεκδικούμε απλά τα δεδουλευμένα μας που είναι αποτέλεσμα εισπράξεων, μετά από απαιτήσεις προς τον ΟΑΥ. Δηλαδή πράττουμε ακριβώς εκείνο που πράττει ο κάθε πάροχος υπηρεσιών στα πλαίσια του ΓεΣΥ, και η αναφορά ότι εργοδότης είναι το Κράτος, παρόλο που εάν αυτό συνέβαινε θα μπορούσαμε να το χαιρετήσουμε, αποδεικνύει από μέρους σας πλήρη άγνοια του αντικειμένου. Ψάξετε αλλού και για άλλους», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΕΒ και ΚΕΒΕ εξέφρασαν πρόσφατα έντονες ανησυχίες για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλου του προσωπικού του ΟΚΥΠΥ.

Το ΚΕΒΕ διαφώνησε κάθετα με την «ετσιθελική αξίωση των απεργών να προσπαθούν να καταστούν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, αδιαφορώντας για το τι σημαίνει αυτό για το κόστος λειτουργίας του οργανισμού ο οποίος σύμφωνα με τη νομοθεσία από φέτος δεν θα λαμβάνει κρατική χορηγία για τα ελλείματα του οργανισμού αλλά θα πρέπει να λειτουργεί με βάση ισοσκελισμένους λογαριασμούς».

Η ΟΕΒ τόνισε στη δική της ανακοίνωση ότι «παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων, για βελτίωση του εργασιακού πλαισίου με την υποβολή αξιοπρεπούς πρότασης προς τις συντεχνίες για επίλυση των όποιων διαφορών, οι συντεχνίες με την απόρριψη της επιλέγουν την οδό της σύγκρουσης και όχι του διαλόγου».

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα