ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί δημόσιων νοσηλευτηρίων

10 Ιουνίου 2024, 14:18

images

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων, κάνοντας λόγο για απαξιωτική και προσβλητική στάσης των διοικούντων του ΟΚΥπΥ  έναντι των εργαζομένων, αποσπασμένων δημόσιων υπαλλήλων και υπαλλήλων με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, στις 7 Ιουνίου 2024, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΟΚΥπΥ με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών των δύο πλευρών για καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντεχνιών με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης του Οργανισμού.

«Η διαβούλευση δυστυχώς κατέληξε σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοτικής πλευράς. Η προαναφερθείσα συνάντηση και κατάληξη αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της διαχρονικά απαξιωτικής και προσβλητικής στάσης των διοικούντων του ΟΚΥπΥ  έναντι των εργαζομένων, αποσπασμένων δημόσιων υπαλλήλων και υπαλλήλων με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ», προσθέτουν.

Ως εκ τούτου, επισημαίνουν, προς διεκδίκηση των δεδουλευμένων των μελών, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν όπως προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 20 Ιουνίου 2024 στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων στις 2 και 3 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια των μέτρων θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα