ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσωρινός Σταθμός Ασθενοφόρων στον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας

20 Ιουλίου 2024, 05:43

images

Προσωρινό Σταθμό Ασθενοφόρων δημιουργούν Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας και Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, για εξυπηρέτηση της τουριστικής περιοχής Πρωταρά.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου έχουν προχωρήσει στην παραχώρηση χώρου, καθώς και υποστατικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως Σταθμός Ασθενοφόρων, που θα εξυπηρετεί την τουριστική περιοχή του Πρωταρά και κατ’ επέκταση τη γύρω περιοχή. Στόχος της δημιουργίας του Σταθμού Ασθενοφόρων είναι η αμεσότερη ανταπόκριση στα περιστατικά και εξυπηρέτηση του κοινού».

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου «προχώρησε στην παραχώρηση χώρου εντός του προαυλίου της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα, όπου θα φιλοξενείται το ασθενοφόρο και το προσωπικό. Από την πλευρά του ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας προχώρησε σε εγκατάσταση υποστατικού το οποίο διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για φιλοξενία του προσωπικού».

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε «η συμβολική παράδοση του υποστατικού προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ. Η παράδοση έγινε στην παρουσία μεταξύ άλλων του Δημάρχου Παραλιμνίου – Δερύνειας Γιώργου Νικολέττου, του Αντιδημάρχου Κλεάνθη Κουτσόφτα, του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αυγουστίνου Κκαρά, του Α’ Επιχειρησιακού Συντονιστή Λάρνακας – Αμμοχώστου της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Μιχάλη Λάμπρου και του Β’ Επιχειρησιακού Συντονιστή Λάρνακας – Αμμοχώστου της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Δημήτρη Καραμούττη».

Σχετικά Άρθρα