ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πράσινο φως για ανέγερση Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου μέσω δωρεάς

06 Ιουνίου 2024, 06:00

images

Το πράσινο φως για την ανέγερση παιδοογκολογικού νοσοκομείου μέσω δωρητή , είναι έτοιμος να δώσει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥgeiaWatch, η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Μαρίνος Καλλής, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης και εκπρόσωποι των δωρητών.

Συνεργασία κράτους και δωρητή 

Οι εκπρόσωποι του δωρητή συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας. Συγκεκριμένα το κράτος θα παραχωρήσει χώρο στον δωρητή, ο οποίος θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει την παιδοογκολογική κλινική.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, η κλινική θα επιστρέψει στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας έτοιμη για λειτουργία και τη διαχείρισή της θα αναλάβει ο ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χώρος για την ανέγερση της νέας κλινικής βρίσκεται πλησίον του Μακάριου Νοσοκομείου, σε απόσταση που δεν θα προκαλέσει προβλήματα από τα κατασκευαστικά έργα.

Σημειώνεται ότι το νέο παιδοογκολογικό νοσοκομείο με αερογέφυρα με το κτίριο του Μακάριου νοσοκομείου. 

Το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο θα καλύπτει τις επιστημονικές ανάγκες του μέλλοντος.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν την ετοιμασία και υπογραφή συμφωνίας μεταξύ δωρητή και ΟΚΥπΥ.

Σε ό,τι αφορά τα κατασκευαστικά έργα που προγραμματίζει ο ΟΚΥπΥ στο Μακάριο Νοσοκομείο, αυτά θα προχωρήσουν κανονικά και δεν συνδέονται με την ανέγερση του νοσοκομείου.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα