ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για πανεπιστημιακές κλινικές

21 Μαΐου 2024, 16:40

images

Νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία των πανεπιστημιακών κλινικών, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις στο Κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Δαμιανός, οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είναι πολλές και αυτή τη στιγμή το υπουργείο ψάχνει τη χρυσή τομή με σκοπό την προώθηση του νομοσχεδίου εντός του 2024.

«Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο διαπραγματεύσεων και έχουμε πάρει σχόλια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι διαφωνίες που υπάρχουν είναι πολλές και γι’ αυτό, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου θα αρχίσουμε ένα νέο κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, με απώτερο σκοπό να διαμορφώσουμε ένα νομοσχέδιο με το οποίο δεν θα διαφωνούν όλοι με όλα», σημείωσε.

Στόχος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Δαμιανό, είναι να πραγματοποιηθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή το αργότερο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.  

«Αν δεν καταθέσουμε το νομοσχέδιο στην Βουλή εντός του καλοκαιριού, να το πράξουμε το αργότερο αρχές του φθινοπώρου», είπε.

«Δεν θα συζητούμε εσαεί. Η προσπάθεια όμως είναι να καταθέσουμε στην Βουλή ένα νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν αρκετές συγκλήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων, ούτως ώστε να μην πάμε εκεί και να πρέπει να αρχίσει ξανά από την αρχή η συζήτηση».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πηγαινοέρχεται εδώ και χρόνια μεταξύ υπουργείου Υγείας και Βουλής λόγω διαφωνιών των εμπλεκομένων.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα