ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δύο άτομα στο νοσοκομείο έπειτα από δάγκωμα οχιάς

26 Απριλίου 2025, 16:41

images

Δύο άτομα νοσηλεύονται στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας έπειτα από δάγκωμα οχιάς.       

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, το πρώτο περιστατικό αφορά άντρα ηλικίας 74 ετών, από τη Λευκωσία, ο οποίος στις 22 Απριλίου, ενώ βρισκόταν σε χωράφι στην επαρχία Λεμεσού, δαγκωθηκε από οχιά στο άνω άκρο. 

Το άτομο αυτό μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείυ Λεμεσού και αφού του χορηγήθηκε αντιοφικός ορος, έγινε εισαγωγή για 24 ώρες στη ΜΕΘ και μετέπειτα σε θάλαμο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση του είναι βελτιωμένη και ενδέχεται να πάρει εξιτήριο.     

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δεύτερο περιστατικό αφορά άντρα 80 ετών από χωριό της Λεμεσού,  ο οποίος στις 25 Απριλίου, ενώ μάζευε καππάρι, δέχθηκε δάγκωμα από οχιά στο κάτω άκρο.

Μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο ΤΑΕΠ του Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αφού του χορηγήθηκε αντιοφικός ορος, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.                

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση του είναι σταθερή και βελτιωμένη.                

Ο ΟΚΥπΥ καλεί τον κόσμο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, να είναι προσεκτικός και αν τύχει να βρεθεί απέναντι από οχιά ή άλλο δηλητηριώδες φίδι να απομακρύνεται από τον χώρο. «Η ζωή είναι πολύτιμη και θα πρέπει να την προστατεύουμε», υπογραμμίζει ο ΟΚΥπΥ, στην ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα