ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέτσολα: Υπάρχει ανισότητα στον αθλητισμό

12 Μαρτίου 2024, 20:26

images

Την ανισότητα που υπάρχει στον αθλητισμό, αναγνώρισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μιλώντας σήμερα σε τελετή για την Ημέρα της Γυναίκας, με καλεσμένες τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας, Ivana Andrés και Alba Redondo.

Σημείωσε στον χαιρετισμό της στην τελετή ότι ανισότητα εντοπίζεται κυρίως στον τρόπο, που οι αθλητικές δραστηριότητες καλύπτονται από τα ΜΜΕ, όπως επίσης και στις χορηγίες και στις αμοιβές, τονίζοντας ότι το ΕΚ εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τις αιτίες στη ρίζα αυτού του συστημικού προβλήματος.

Η Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε επιπλέον ότι εναπόκειται στον καθένα μας η αλλαγή των στερεοτύπων και η διευκόλυνση των γυναικών στην άρση των άδικων εμποδίων. Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τις παίκτριες, γιατί διαλύουν τα στερεότυπα και δείχνουν ότι το φύλο δεν χρειάζεται να αποτελεί εμπόδιο για τον δρόμο προς την επιτυχία.

Οι Ivana Andrés και η Alba Redondo, στην ομιλία τους στη σύνοδο της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δήλωσαν ότι η εκπαίδευση μπορεί να οικοδομήσει μία δικαιότερη και πιο ισότιμη κοινωνία, προσθέτοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο παιδείας, που μπορεί να αλλάξει ζωές. Πρόσθεσαν ότι τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο πρέπει να έχουν παραδείγματα προς μίμηση που θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια.

Σχετικά Άρθρα