ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κατεπείγουσα συνάντηση με ΟΚΥπΥ ζητά ο ΠΙΣ

28 Ιουνίου 2024, 19:06

images

Τη διευθέτηση κατεπείγουσας συνάντησης με τη διοίκηση και το Δ.Σ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ζητά ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος μέσω επιστολής που απέστειλε σήμερα στον Οργανισμό. 

Στόχος του ΠΙΣ όπως σημειώνεται στην επιστολή που εξασφάλισε το YgeiaWatch είναι η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

«Με στόχο την εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης, στη σκιά των εξαγγελθέντων απεργιακών μέτρων στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) εκφράζει την ετοιμότητά της να διαμεσολαβήσει, ζητώντας συνάντηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με τον Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ», αναφέρει η επιστολή.

Παράλληλα, προστίθεται ότι, «προσπάθειά μας αφορά στην ενδελεχή ενημέρωση της ηγεσίας του ΠΙΣ από πλευράς ΟΚΥπΥ για εκείνα τα ζητήματα τα οποία διασαλεύουν την εργατική ειρήνη στα Δημόσια Νοσηλευτήρια που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο τόπος».

«Είναι ισχυρή πεποίθηση μας ότι μέσα από έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, μπορούμε να στοχεύσουμε σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις που θα καθιστούν μη αναγκαία, την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των συναδέλφων μας του δημοσίου τομέα».

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα